Webové sídlo obce Závod!|utorok, 30 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Veľké jarné upratovanie ako to prebiehalo

Veľké jarné upratovanie ako to prebiehalo 

Dňa 28.3.2015 sa v našej obci uskutočnilo pravidelné jarné upratovanie obce a čistenie čiernych skládok. Nešlo o výnimočnú akciu, no napriek tomu niesla znaky výnimočnosti. Zapojil sa obrovský počet občanov.

fotka 4Upratovalo sa doma, na ulici ale aj v lesoch. Priamo v tento deň sme po chotári vyzbierali a zaplnili dva kontajnery o objeme 30 m3 a jeden s objemom 20 m3. To však nebolo všetko. Aktivisti dostali vrecia, porobili kôpky a čo sa nestihlo pozbierať v sobotu, zberali pracovníci OÚ ešte tri dni. Na zberný dvor sme navozili ďalších 5 traktorových vlečiek odpadu.

Je úžasné, že sa podarilo zalarmovať taký počet ľudí a dokázali sme takúto vec.

Je neskutočné, koľko odpadu sme našli!

Pokrok, ktorý sme za posledné roky zaznamenali, môže každého občana našej obce napĺňať hrdosťou. Naša obec sa nám totiž už nejaví ako majetok obecného úradu. Berieme ju ako domov a strážime si ju. Ja vám za to veľmi ďakujem. Len takto je možné postúpiť vpred.IMG_0377

Pevne verím, že nikto z nás nepoľaví.

Beriem veľmi vážne každý oznam o potenciálnom vinníkovi, ktorý mi zašlete, alebo pošepnete.

Zverejnili sme aj zoznam neplatičov za komunálny odpad. Ozvali sa hlasy, že sme nezverejnili pravdivé údaje. Nie je to pravda. Každé jedno číslo domu bolo pred zverejnením preverené. Občania si ale musia uvedomiť, že som neuvádzal jednotlivcov, ale domy, kde na tomto čísle môže byť prihlásených k trvalému pobytu viacero jednotlivcov. To že niekto ukáže lístok za seba, nie je doklad, že platil za všetkých. Tak to bolo aj v tomto prípade.

Pravidlá sú transparentné a rovnaké pre všetkých.
Ako k tomu prídu
DSC_0106taký, čo pravidlá dodržujú?

Na záver môžem už len poďakovať. Poľovníkom, ktorí sľub že pomôžu dodržali. Podnikateľom, ktorí poskytli techniku aj ľudí. Týchto bolo toľko, že sa bojím menovať, aby som niekoho nezabudol. Oni vedia že pomohli a pomohli nezištne. Pánu farárovi, že nám pomohol s osvetou. Napokon všetkým jednotlivcom, ktorý venovali obci svoj čas a ktorým na našom domove záleží.

Ing. Peter Vrablec

IMG_0380  IMG_0386 DSC_0121