Webové sídlo obce Závod!|štvrtok, 25 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Máme nové námestie?

Máme nové námestie? 

V stredu dňa 29.apríla 2015 nám firma Duvystav odovzdala do užívania nové upravené priestory okolo nášho kultúrneho domu a prevzali sme aj tento mesiac v poradí už druhé multifunkčné ihrisko. Musím dodať, že s veľkou radosťou a úľavou, že sa veci dajú robiť aj bez väčších problémov. Pocit u nás takmer nepoznaný…

 

Úpravou verejného priestranstva na takejto úrovni sme zistili, že za jeden mesiac nám vyrástlo pri Obecnom úrade námestie. Námestie plné ľudí a hlavne detí. Krásny pohľad. Priam ma nutká napísať, že z obloka vidíme hlad ľudí po takomto prostredí. Samozrejme hneď sa vynorilo aj zopár problémov. Prvým je udržateľnosť projektu. Bojíme sa, aby sa nám najmä detské ihrisko nestalo terčom vandalov, alebo ho nezničili väčšie deti. Nuž to je riziko, do ktorého sme neváhali ísť. V rámci možností ho budeme strážiť aj obnovovať. V priestore pri multifunkčnom ihrisku dokonca inštalujeme aj pôvodné ihrisko s pieskoviskom. Len potrebujeme ešte trocha času.

Druhý a vážnejší problém je, že väčšie deti na multifunkčnom ihrisku zistili, že loptu im odráža sieť a tak môžu kopať a strieľať ako na bojisku. A veru aj prestrelia. Rany ako z dela a lopta u susedov vo dvore. Jeden krát, druhý krát a veru aj desiaty krát…..

Bude potrebné určiť pravidlá. Musíme stanoviť hodiny, kedy je prístupné verejnosti, ako ho môžu využívať kolektívy, kde sa dá požičať sieť na volejbal, či tenis a ostatné dôležitosti.

Dnes len toľko, že areál je otvorený a môžeme ho užívať. Naše nové námestie si nás získalo. Stále si ma doberajú, ako ho nazveme.
Nuž ak pocítite túto potrebu aj vy, ozvite sa nám.
Svoj tip na názov nového centrál parku teda námestia pri KD pošlite mailom na: projekty.ou.zavod@gmail.com
Je možné, že poslanci na to pristúpia a už na jeseň bude na obecnom úrade visieť tabuľka s novým názvom námestia.
Veď prečo nie? Už len vymyslieť ten názov……

Malá fotogaléria

[Best_Wordpress_Gallery id=“4″ gal_title=“Multi-zóna pri KD“]

  1. Hudba-k-ohňostroju