Webové sídlo obce Závod!|utorok, 23 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » VJU 2023 | Poďakovanie obyvateľom / Video / Foto

VJU 2023 | Poďakovanie obyvateľom / Video / Foto 

Máme za sebou ďalší ročník Jarného upratovania. Ako každoročne, zapojili sme do neho celú obec, vrátane  organizácií a spolkov. Realita ukázala, že zodpovednosť zvíťazila. Plné ulice upratujúcich ľudí boli toho dôkazom. Už o pol deviatej boli zástupcovia organizácií pôsobiacich v obci, ale aj rôzni aktivisti zhromaždení pred obecným úradom aby si vyzdvihli ochranné pomôcky a vrecia.

Rodičovské združenie pri Základnej škole, Kynologický klub, Športový klub, Poľovnícke Združenie, Folklórna skupina Lanšper, Folklórny súbor Závodzan, Členská základňa Jednoty Dôchodcov Slovenska, Farské spoločenstvo, Domov sociálnych služieb, Členská základňa Závod COOP Jednota, Materské centrum Vodička, Dobrovoľný hasičský zbor a Pasienková a lesná spoločnosť.

Toto sú naše organizácie pôsobiace v obci, ktoré sa aktívne zapojili so svojimi členmi do upratovania obce a jej okolia.

Poďakovanie patrí všetkým občanom, spomenutým organizáciám, aktivistom ale aj ostatným, ktorí priložili ruku k dielu a urobili náš domov krajším.

VJU-Zavod-2023.-0039-Pri upratovaní sa natrafí aj na takéto plazy. Skládky sú pre nich ideálne zariadeným domovom. Preto si nechovajme v blízkosti obydlí to, čo asi nikto z nás ani veľmi nechce. V obci je Zberný dvor odpadov pre obyvateľov obce Závod zadarmo. Prístupný je 3x v týždni, tak prečo to pracne voziť do lesov a nie priamo tam kde to naozaj patrí? Chráňme si prírodu pretože nám ubúda a to rovno pred naším zrakom.
Robíme to pre seba a pre naše deti. Učíme sa žiť kvalitnejšie a aj takto to chceme dosiahnuť.

Veľmi dobrou správou je, že čierne skládky ubúdajú ale občas sa niekde vyskytnú. Povedomie občanov a verejná mienka sa naozaj posúvajú správnym smerom. Je dôležité v tomto boji neprestávať. Len naša vytrvalosť a neústupnosť nás posúva vpred a dnes už môžeme zodpovedne povedať, že okolité dediny začíname predbiehať. Je len na nás, aby sme vytrvali a v tomto boji zvíťazili.


Ešte raz srdečná vďaka všetkým zúčastneným na tohtoročnom jarnom upratovaní.

VIDEO
Premiéra videa je v piatok 7.4.2023 o 12:00

 

FOTOGALÉRIA