Webové sídlo obce Závod!|sobota, 20 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Volebné obdobie ukončíme viacerými projektami.

Volebné obdobie ukončíme viacerými projektami. 

Na rozvoj obce starostovia často využívajú rôzne dotačné schémy. Podajú žiadosti a čakajú na schválenie.
Aj tento rok sme uspeli. Dokonca viacej krát.

1. Úprava okolia starého kostola na cintoríne
2. Komplexná rekonštrukcia elektrických rozvodov 
    a nový moderný riadiaci systém na vodárni
3. Betónové oplotenie na futbalovom štadióne
4. Vyznačenie trasy pre cykloturistiku v okolí obce

Schvaľovacie procesy sú však nekonečné (aj keď v televízii to vyzerá jednoducho) a verejné obstarávania si žijú tak isto vlastný život. Málokto si ich dovolí v dnešnom svete porušiť a preto na prácu napokon kvôli paragrafom zostáva čím ďalej tým menej času. O to viac ma to mrzí, keď sa jedná napríklad o projekt úpravy cintorína a to v čase rovno pred sviatkom zosnulých.

Projekt číslo jedna:
 Úprava okolia starého kostola na cintoríne

Podarilo sa nám získať finančnú dotáciu na úpravu okolia starého kostola na cintoríne. Teší nás každý úspech, no radosť nám kazí krkolomný termín na realizáciu diela. Aby sme ho do konca roka stihli, musíme začať s prácami ihneď po obecných hodoch. Mohli sme súhlasiť, alebo nechať tak. Rozhodol som sa, že pre dobro veci peniaze použijeme a pokúsime sa všetko zariadiť tak, aby aj napriek rozsiahlym terénnym úpravám nebol sviatok zosnulých vážnejšie narušený.
Vchody na cintorín máme štyri a z toho tri budú počas celej doby realizácie projektu prístupné. Obmedzený bude iba pohyb v okolí kostola a uzavretá bude hlavná brána. Obrady pri pohreboch budú prebiehať v dome smútku a omše za zosnulých individuálne podľa aktuálneho stavu narušenia terénu pred vchodom do kostola. Rozhodovať o tom kde bude omša bude kňaz na základe odporúčania stavbyvedúceho. Firma ktorá bude dielo realizovať prisľúbila maximálnu ústretovosť. 

Návrh projektu -  Úprava okolia starého kostola na cintoríne