Webové sídlo obce Závod!|piatok, 19 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Pripomienkovanie navrhovaného grafikonu na trati ŽSR 110 od 11.12.2022

Pripomienkovanie navrhovaného grafikonu na trati ŽSR 110 od 11.12.2022 

Pred pár dňami sa nám dostalo Oddelenie dopravného plánovania BID do rúk návrh grafikonu vlakovej dopravy na budúci rok (GVD 2022/2023), ktorý obsahuje výrazné zmeny takmer na celom území Slovenska.

⇒  Návrh grafikonu na trati ŽSR 110 ⇐

Zásadné zmeny sú v zmysle tohto návrhu naplánované aj na železničnej trati č. 110 (Bratislava – Malacky – Kúty). Pozitívnou zmenou je plánované zavedenie pravidelného hodinového intervalu na trase Bratislava – Malacky počas voľných dní. Tu výpočet pozitívnych zmien končí.

Napriek prísľubu od našich partnerov na železniciach o zastabilizovaní cestovného poriadku v najbližších rokoch, obzvlášť po tom, ako nastala v decembri minulého roka výrazná zmena časových polôh a tejto zmene sa prispôsobovali cestovné poriadky regionálnych autobusov v celom regióne, zverejnený návrh obsahuje opäť výrazné zmeny polôh, čo pri snahe o zachovanie prestupných väzieb medzi autobusmi a vlakmi nutne musí vyústiť k ďalšej kompletnej zmene cestovných poriadkov regionálnych autobusov od 11.12.2022 a to nie len v obciach, ktoré majú priame napojenie na železničnú dopravu ale aj v obciach, ktoré sú obsluhované linkami s väzbami na linky nadväzujúce na vlaky. V praxi sa táto zmena teda opäť tak ako aj v decembri minulého roka dotkne prakticky všetkých obcí v regióne.

Vaše pripomienky (od občanov) posielajte výhradne na mail

 info@idsbk.sk 

Termín na pripomienkovanie je do nedele 3.7.2022. 

Všetky pripomienky budú tlmočené na parciálnej porade na pôde ŽSR v prvej polovici júla, kde by sa mali okrem zástupcov samospráv, dopravcov a ŽSR zúčastniť taktiež zástupcovia Ministerstva dopravy, ako objednávateľa výkonov v železničnej doprave.

 

Ing. Matúš Drozda
Oddelenie dopravného plánovania
Bratislavská integrovaná doprava, a.s.
Jankolova 6, 851 04 Bratislava