Webové sídlo obce Závod!|piatok, 29 marca, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Od 15. novembra bude regionálnu autobusovú dopravu v Bratislavskom kraji zabezpečovať Arriva | Cestovný poriadok – linka 275 začína od 15.11. v obmedzenom režime

Od 15. novembra bude regionálnu autobusovú dopravu v Bratislavskom kraji zabezpečovať Arriva | Cestovný poriadok – linka 275 začína od 15.11. v obmedzenom režime 

Vážení cestujúci,

od pondelka 15. novembra 2021 budú platiť v regionálnej autobusovej doprave nové cestovné poriadky. Vzhľadom na aktuálnu situáciu budú vybrané linky prevádzkované v obmedzenom režime, čo sa dotkne necelých 5% z celkového počtu denne naplánovaných spojov podľa nových cestovných poriadkov.

Platný cestovný poriadok pre linku 275 nájdete TU: 
ARRIVA linka BUS 275 
od 15.11.21 s obmedzeniami

V prípade otázok kontaktujte Infocentrum IDS BK:  
info@idsbk.sk      
+421 948 102 102

Prechod na nového regionálneho autobusového dopravcu v IDS BK by mal pre cestujúcich prebehnúť hladko.

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) podpísal nový 10-ročný kontrakt (s možnosťou predĺženia o ďalších 5 rokov) so spoločnosťou Arriva Mobility Solutions, ktorá bude od 15. novembra 2021 prevádzkovať regionálnu autobusovú dopravu v kraji namiesto doterajšieho dopravcu Slovak Lines.

Nové autobusy sú nízkopodlažné, klimatizované, vybavené moderným informačným systémom – LED panelmi, LCD obrazovkami, okná autobusov sú s determálnymi sklami, ktoré znižujú priepustnosť tepla do vozidla, všetky vozidlá sú vybavené kamerovým systémom.

Na cestujúcich od 15. novembra čakajú nielen nové moderne vybavené autobusy, ale aj niektoré zmeny v organizácii dopravy. Zavedené budú napríklad expresné linky z jednotlivých smerov do Bratislavy a tiež nové nočné regionálne linky.

Zmena cestovných poriadkov

Od 15. novembra 2021 budú platiť nové cestovné poriadky regionálnych autobusových liniek IDS BK, ktoré okrem už spomínaných expresných a nočných liniek prinesú aj pravidelnú taktovú dopravu so vzájomnými prekladmi liniek a množstvo nových garantovaných nadväzností medzi spojmi tak, aby sa cestujúci nemuseli pri prestupe dlho čakať na nadväzný spoj. Na dodržiavanie nadväzností bude dohliadať centrálny dispečing IDS BK, ktorý bude zároveň môcť zabezpečiť v prípade potreby posilové spoje, či operatívnu náhradnú dopravu v prípade prerušenia vlakovej dopravy. Nové cestovné poriadky vznikali aj na základe pripomienok od jednotlivých obcí v kraji.

Cestovné poriadky na zastávkach budú v novom formáte, ktorý je známy z bratislavskej MHD.

CESTOVNÝ PORIADOK
 
ARRIVA BUS 275
(Štandardný CP bez obmedzenia) 

Nové označenia zastávok

Zastávky prímestských autobusov bude musieť dopravca vybaviť novými označníkmi, ktoré už cestujúci v IDS BK poznajú z bratislavskej MHD. Vzhľadom na krátkosť času na prípravu sa však nepodarí do polovice novembra 2021 vybaviť všetky zastávky regionálnych autobusov novými označníkmi. Inštalácia označníkov preto bude prebiehať postupne v závislosti od toho, ako to dovolia klimatické podmienky, keďže ich montáž si bude vyžadovať aj drobné stavebné práce (betonáž).

Čipové karty Slovak Lines

Ako informoval Peter Války, riaditeľ odboru dopravnej integrácie Bratislavskej integrovanej dopravy, zatiaľ ešte nie je úplne doriešená otázka používania čipových kariet dopravcu Slovak Lines po zmene dopravcu, najmä čo sa týka používania elektronickej peňaženky na kartách. Je však snaha, aby cestujúci mohli tieto karty používať aj naďalej.


Zdroj: imhd.sk