Webové sídlo obce Závod!|piatok, 26 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » OZNAM | Sčítanie obyvateľov 2021

OZNAM | Sčítanie obyvateľov 2021 

Už v pondelok 15. februára 2021
sa začína sčítanie obyvateľov.

Každý obyvateľ našej obce sa môže v období od 15. februára 2021 do 31. marca 2021 sčítať sám cez svoj počítač, tablet alebo mobil. Asistované sčítanie za pomoci asistentov sčítania sa z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie odkladá. Termín asistovaného sčítania bude včas oznámený.

Ako bude vyzerať sčítanie?

                Sčítať sa môžete cez webovú stránku www.scitanie.sk alebo pomocou mobilnej aplikácie, ktorá bude k dispozícii od pondelka 15. februára 2021. Dokážete to  sami elektronicky z pohodlia domova.

Čo ak sa neviem sčítať sám?

                Ak nemáte k dispozícii počítač, tablet alebo mobil, prípadne sa nemôžete sčítať sami z iných dôvodov, poproste o pomoc priateľa alebo príbuzného. V prípade otázok môžete volať na číslo 02/20 92 49 19 alebo na obecný úrad. 

Na aké otázky budem odpovedať?

                Sčítací formulár obsahuje 14 otázok, napríklad miesto súčasného pobytu, zamestnanie, rodinný stav, vzdelanie, národnosť, materinský jazyk atď. Vyplnenie formulára zaberie približne 10 minút.

Mám povinnosť sčítať sa?

                Sčítanie je podľa zákona povinné. Sčítať sa musí každý, kto má na Slovensku trvalý či prechodný pobyt a aj občan Európskej únie, ak má na Slovensku obvyklý pobyt. Deti sčíta rodič, resp. zákonný zástupca. Kto sa nemôže sčítať sám, môže požiadať o pomoc príbuzných alebo priateľov. 

Hlavný prínos pre obec

               Podľa počtu sčítaných obyvateľov v obci sa bude odvíjať výška  finančných prostriedkov, ktoré obec bude v nasledujúcich 10 rokov od štátu dostávať t. z. výnos dane z príjmov územnej samospráve. Preto záleží na každom z Vás, aby ste za zapojili do sčítania, aby aj vďaka vášmu sčítaniu sa mohla obec aj v budúcnosti rozvíjať.

VZOR SČÍTACIEHO FORMULÁRA