Webové sídlo obce Závod!|piatok, 19 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » ZÁVOD | Občianska iniciatíva | Rúška pre všetkých!

ZÁVOD | Občianska iniciatíva | Rúška pre všetkých! 

V dnešných dňoch si viac ako inokedy uvedomujeme, aké krehké môže byť naše zdravie a aká veľmi dôležitá je disciplína a solidarita medzi nami. Je jasné, že štát nedokáže tak rýchlo zabezpečiť všetky potrebné ochranné pomôcky a tak isto ich aj dostať medzi nás. Pre účinnú ochranu je nutné konať rýchlo.
O to viac si ceníme iniciatívu dobrovoľníčok a dobrovoľníkov, ktorí sa podujali pomôcť a zdarma venovali svoj čas a materiál na výrobu rúšok. Za to im patrí úprimná vďaka.
Aj na našej stránke sa takto môžete dozvedieť podrobnosti
a postupne Vás budeme informovať o ďalších podrobnostiach:
(Text uvádzame v plnom znení tak, ako sme ho dostali) 

Zdravím všetkých obyvateľov obce Závod.

Od pondelka sa nám podarilo odovzdať rúška všetkým ľudom, ktorí pracujú v obchodoch, na pošte a aj v niektorých firmách v Závode. Mimo týchto rúšok máme momentálne ušitých 627 kusov pre dospelých, ktoré sme odovzdali pani Viere Chvátalovej, ktorá momentálne rúška rozdáva ľuďom starším ako 65 rokov. Celkovo je ich 454. Mame presný zoznam ľudí z obecného úradu. V pondelok odovzdáme rúška ľuďom vo vekovej kategórii 60 - 64 rokov, nakoľko tento zoznam ešte nemáme. 

Ak sa v nasej obci nachádzajú ľudia so závažným ochorením, ako napr. onkologické ochorenie apod., prosím, ohláste sa nám. Rúška vám odovzdáme prednostne.
Naďalej pokračuje šitie rúšok ako doteraz. Priebežne ich budeme dávať na obecný úrad s tým, že si rodiny budú pre ne chodiť osobne. Každá domácnosť dostane potrebný počet rúšok s tým, že sa to zaeviduje na obecnom úrade, aby neprišlo k duplicitnému vydávaniu rúšok, poprípade k zneužívaniu. Presný postup odovzdávania rúšok na obecnom úrade vopred zverejníme. 
V našej obci žije veľa ľudí, ktorí nemajú zahlásený trvalý pobyt. Nezabúdame ani na týchto obyvateľov, postupne vás budeme všetkých o spôsobe odovzdania rúšok informovať.

Touto cestou by sme vás všetkých chceli veľmi pekne poprosiť o trpezlivosť, každý svoje rúško dostane. Nakoľko ide o dobrovoľnú akciu par žien z nasej dediny, poprosíme o trpezlivosť a vzájomnú toleranciu. Opätovne veľmi pekne ďakujeme všetkým ľudom, ktorí prispeli látkami, gumičkami, niťami, ako aj ženám, ktoré rúška každý deň usilovne šijú. Patri vám obrovské "ĎAKUJEM!".

Prosím, nepodceňujme nosenie rúšok a rukavíc, naučme to aj naše deti. Nechránime tým len seba, ale chránime sa tým všetci navzájom. Ak od nás dostanete rúško, prosím, najprv si ho operte, prežehlite a až potom si ho dajte na tvar. Rúško sa chytá len za gumičku.

Naďalej potrebujeme materiál na šitie rúšok, ale asi najviac gumičky. Všetok materiál môžete stále nosiť Katke Vachákovej -  Štefánikova ul., č.d. 834. 

Katarína Jurkovičová

Ďakujeme všetkým, ktorí sa obetovali a celú akciu aj zrealizovali.
Obecný úrad