Webové sídlo obce Závod!|sobota, 20 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Vážení občania, priatelia obce Závod

Vážení občania, priatelia obce Závod 

 Keď som sa tak pozeral po všetkých tých billboardoch, plagátoch, letákoch  , v ktorých vám kandidáti sľubujú čo všetko dokážu zariadiť , urobiť, čo všetko presadia v zastupiteľstve,  akí sú perfektní,   tak som sa rozhodol, že  napíšem o tom pár slov. V prvom rade tvrdím, že to je neseriózne a  domýšľavé. Áno, viem, nasľubovať sa dá všetko a ľahko! Myslím, že seriózne je povedať  viac o sebe, čo sme, kto sme, čo sme  dokázali. Kto to je ten kandidát a prečo vlastne kandiduje ?

Takže kto vlastne som? Som rodák z Moravského Svätého Jána, som ženatý, mám 3 deti, žijem v Malackách.  Som vyštudovaný informatik. 35 r. som pracoval v Slovenskej televízii z toho 15 rokov na vedúcich pozíciách, dva krát som bol zvolený za štatutára Od r. 2012 som prednosta Okresného úradu v Malackách a takmer denno denne sa zaoberám riešeniami problémov v oblasti dopravy, životného prostredia, pozemkov a lesov, podnikania, katastra, krízových situácií týkajúcich sa  života v celom okrese. Napr. v obci Závod sme v posledných 3 rokoch zrekonštruovali všetky mosty, vybudovali svetelný prechod v centre obce, spolupracovali sme pri riešení recyklácie odpadov, pri riešení osvetlenia. Viem, že  v obci musíme doriešiť problémy s  pitnou vodou,  dobudovať sieť chodníkov vedľa štátnych ciest, zrekonštruovať cestu na železničnú stanicu vrátane nástupného terminálu, dokončiť rekonštrukciu cesty do Veľkých Levár.  A takto môžem písať o nemocnici, lekárskych pohotovostných službách, rozvoji cestovného ruchu, športe a kultúre, sociálnych službách, ZŤP a ich trápení  a. i.. Áno okres poznám veľmi dobre, poznám jeho pozitíva ale i nedostatky, viem  kde by mala VUC–ka oveľa viac konať, čo podporiť , čo vybudovať   Dlhodobo sa angažujem v komunálnej politike a od r. 1990 som nepretržite poslancom mestského zastupiteľstva v Malackách. To, že máme plány, túžby, želania a predstavy neznamená, že to i zrealizujeme!  Áno, pokiaľ  by  veci, ktoré vám budú nasľubované, realizovali kandidáti  z ich vlastného vrecka, potom možno.  Lenže viete, od sľubu k činom je veľmi, veľmi ďaleko. Toto nie je o jedincoch, ale o schopnosti pracovať v kolektíve, pretože rozhodnutie zastupiteľstva nepochádza od jedinca, ale od kolektívu! 

Som realista, niečo som v živote dokázal   a i preto hovorím,  toto nie sú voľby o nás a pre nás,  ale toto sú voľby hlavne o vás a pre vás!!!

Musíte si zvoliť takých zástupcov,  ktorí  budú  schopní  pre vás i niečo presadiť!!!

S úctou
Ing. Jozef MRAČNA, kandidát na poslanca do VÚC Bratislava, vo voľbách 4. 11. 2017