Webové sídlo obce Závod!|piatok, 26 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Škola otvorila svoje brány

Škola otvorila svoje brány 

Po chladnom a upršanom víkende prišlo slnečné ráno a prvý deň školského roku 2017/2018. Prvý deň v škole je vždy niečím výnimočný. Výnimočný pre prvákov, nakoľko sa pre nich otvorili brány školy,  teda pre nich zatiaľ veľkého sveta plného prekvapení. Držíme im palce. Výnimočný pre deviatakov. Tých čaká posledný rok strávený na škole. Veríme, že ich študijné výsledky budú také, že ich ďalšie pôsobiská budú naplnením ich túžob a snov.
No výnimočný bol aj pre všetkých ostatných. Riaditeľka školy pani Katarína Blechová pozvala na otvorenie školského roka ČESTNÚ STRÁŽ PREZIDENTA SR. Jednotka sa predviedla v plnej paráde a unesené boli nielen deti, ale aj rodičia. Po dynamickej ukážke galaprogramu sa deti mohli s členmi jednotky osobne stretnúť, odfotografovať a aj sa opýtať, aké je to byť v blízkosti pána prezidenta.

Riaditeľka školy zdôraznila, že na parádu máme aj dôvod. Práve pred desiatimi rokmi sa totiž zlúčila naša Základná škola s Materskou školou a odvtedy tvoria neoddeliteľnú súčasť.


Po slávnostnom otvorení, ktoré prebiehalo na školskom dvore, sa deti presunuli do svojich tried  a škola sa nenápadne začala. Prišli prvé prekvapenia. Prekvapení boli žiaci druhého stupňa. Čakalo ich Obcou zrekonštruované druhé poschodie starej budovy. Nové sociálky a vymaľované priestory žiarili čistotou a novotou.

Prekvapení boli aj škôlkari. Vynovené detské ihrisko, ktoré zabezpečilo vedenie školy, sa už o chvíľu zaplnilo deťmi.

Je škoda, že nebolo možné stihnúť aj rekonštrukciu telocvične, ale rozsah prác na jej obnove je obrovský. Vďaka veľkému úsiliu vedenia našej školy bola začiatkom prázdnin na jej obnovu pridelená dotácia z Ministerstva školstva SR. Teraz sú práce v plnom prúde a o pár týždňov sa deti presvedčia, že aj telocvičňa v našej škole môže byť pekná.

Nuž a na záver už len prajeme našim deťom a celému učiteľskému zboru veľa úspechov v novom školskom roku. Veríme, že aj tento bude úspešný a splní všetky očakávania, ktoré do našej školy vkladáme.