Webové sídlo obce Závod!|štvrtok, 28 marca, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Bude v Závode fontána?

Bude v Závode fontána? 

Fontany ZávodTakáto otázka sa šíri obcou a samozrejme aj diskusia o tom, či je fontána to, čo práve teraz potrebujeme. Odpoveď je celkom  jednoduchá. Fontánu nepotrebujeme a ani nebude. Ale máme úmysel tento rok skrášliť centrum obce. Každoročne z obecného rozpočtu financujeme projekty, ktoré obec najviac pália. Tento rok napríklad už nové výklady v dome služieb, takmer dokončenú rekonštrukciu Zdravotného strediska ale aj  fasádu na Lekárni a Domove dôchodcov. Ďalej tento rok plánujeme sprevádzkovať novú studňu a zrekonštruovať sociálne zariadenia na 1. a 2. poschodí Základnej školy. Na toto pôjdu naše spoločné peniaze.
Kvet Zona ZávodC
elý rad projektov sa realizuje cez rôzne dotačné projekty a to je práve aj prípad nášho centra v obci. Bratislavský samosprávny kraj v roku 2017 umožnil žiadať peniaze práve na tento účel a tak to skúšame. O tom, či peniaze aj dostaneme, sa rozhodne 31.marca na zastupiteľstve BSK. Až potom bude jasné, či rekonštrukciu centra a križovatky budeme robiť, alebo nie a ak áno, pôjde hlavne o skultúrnenie tohto priestoru.
Zároveň hľadáme nové priestory pre stávajúce predajne,  nakoľko projekt ráta s otvoreným priestranstvom a položením zámkovej dlažby, s kvetinovou výzdobou v strede, namiesto asfaltovej drte .

Hovoriť dnes o detailoch je trochu predčasné. Dnes máme hlavne úmysel skrášliť centrum obce a ako to dopadne uvidíme…