Webové sídlo obce Závod!|nedeľa, 28 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » NEWS2 » INFO | Obec Závod čakajú v tomto roku 3 dopravné obmedzenia.

INFO | Obec Závod čakajú v tomto roku 3 dopravné obmedzenia. 

V tomto roku sa naša obec stretne s dočasnými zmenami v doprave, ktoré prinášajú aj krátkodobé nepohodlie. Súčasťou plánovaných projektov Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sú tri dopravné obmedzenia, ktoré ovplyvnia cestovanie v našom regióne.

V našej obci sme dlhé roky zotrvali s cestami, ktoré neodrážali súčasné štandardy. Cesty III. triedy v našom katastri a okolí boli často len plátaním problémov. V roku 2018 sme síce mali potešenie vidieť výmenu asfaltového koberca na Sokolskej ulici, no teraz sa blížia zmeny, ktoré budú mať výraznejší a pozitívny dopad pre náš každodenný život.

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) naplánoval niekoľko projektov, ktoré majú zlepšiť dopravu v našej obci, katastri aj v okolí. S týmito zlepšeniami však prichádzajú aj dočasné obmedzenia, ktoré nás ovplyvnia.

Tu sú tri hlavné obmedzenia, ktoré nás čakajú:

1. Úplná uzávierka mosta cez diaľnicu D2 na železničnú stanicu v našej obci. (realizácia)
Táto uzávierka bude mať značný a najväčší vplyv na našu dedinu, keďže mnohí ľudia využívajú tento most na svoje každodenné cesty do práce alebo do obce. Od 1. apríla je naplánovaná oprava mosta o ktorej sme Vás už informovali a už sa rozbehli aj prípravné práce.

 2. Čiastočná uzávierka mosta cez diaľnicu D2 smerom do Veľkých Levár. (realizácia)
Toto obmedzenie sa bude konkrétne týkať cesty smerujúcej do Veľkých Levár. Výmena asfaltového podložia si vyžiada čiastočnú uzávierku mosta a jazdu bude riadiť semafor v jednom jazdnom pruhu. Pripravme sa na to, že na tejto trase nás budú čakať isté komplikácie. Plánovaný termín je jar 2024.

 3. Rekonštrukcia cesty smerom na Tomky. (v príprave)
BSK schválila rekonštrukciu cesty od križovatky v Závode až po hranicu Trnavského kraja. Toto bude ďalšie obmedzenie, ktoré ovplyvní dopravu v našom okolí. Ale môžeme sa tešiť na výsledok, keď sa cesta stane bezpečnejšou a pohodlnejšou. Plánovaný termín je jar 2024.

Do budúcna a nie tak vzdialeného, je naplánovaná aj výmena asfaltového koberca od hranice s TTSK, teda Štúrova ulica od firmy Damonax cez ulicu Záhradky až do Veľkých Levár.
Tento plánovaný krok sľubuje ešte väčšie zlepšenie našej cestnej siete a zvýšenie komfortu a bezpečnosti pre všetkých cestujúcich.

Napriek tomu, že nás čakajú obmedzenia, je dôležité si uvedomiť, že tieto revitalizácie ciest a mostov sú nevyhnutné pre zlepšenie našej infraštruktúry a bezpečnosti na cestách. Budeme musieť byť trpezliví a prispôsobiť sa dočasným obmedzujúcim podmienkam. Dúfajme, že po týchto rekonštrukciách a opravách budeme mať  bezpečné cesty, ktoré nám umožnia pohodlnejší a bezpečnejší pohyb v našej obci a jej okolí.