Webové sídlo obce Závod!|pondelok, 29 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » NEWS » VIDEO | Obec Závod – Medzinárodný zvod plemenných psov a súk nemeckého ovčiaka.

VIDEO | Obec Závod – Medzinárodný zvod plemenných psov a súk nemeckého ovčiaka. 

V sobotu 28. októbra 2023 sa na Futbalovom štadióne v Závode konala súťaž a výstava pod názvom: 

Medzinárodný zvod plemenných psov a súk.

Táto súťaž sa konala po 13 rokoch do ktorej sa prihlásilo 73 psov/sučiek a ich psovodov.

Počasie na túto udalosť bolo slnečné, čo ešte viac prispelo k atmosfére súťaže. Organizátorom celej akcie bol Odbor Kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru v spolupráci s obcou Závod, Kynologickým klubom Závod a Športový klub Závod, ktorý počas celodennej akcie zabezpečoval občerstvenie pre návštevníkov a súťažiacich za čo im patrí vďaka.

Táto súťaž sa konala zároveň aj pri príležitosti 30. výročia založenia chovateľskej stanice služobných psov Policajného zboru Slovenskej republiky. Bolo to výnimočné podujatie, ktoré sa konalo v piatok 27.10.2023 v kinosále Kultúrneho domu v Závode, kde boli udelené aj ocenenia v oblasti chovu a práce so služobnými psami.

Účastníci súťaže predviedli svojich psov/sučky ale najmä ich schopnosti a zároveň ukázali aj vzťah medzi psom a psovodom, ako aj príležitosť ukázať širokému publiku výnimočné schopnosti týchto zvierat.

Medzinárodný zvod plemenných psov a súk nemeckého ovčiaka bol nielen o súťažení, ale bol to deň pre pripomenutie si dôležitosti práce a vzťahu medzi človekom a psom.

Je povzbudzujúce vidieť, že takéto udalosti nielen zdôrazňujú úžasnú prácu a spojenie medzi človekom a psom, ale aj slúžia ako platforma pre oslavu a uznanie práce, ktorú tieto zvieratá vykonávajú. Súťaž zanechala dojem nielen na účastníkov, ale aj na divákov, ktorí mohli vidieť úžasný výkon a vzťah, ktorý existuje medzi psoch a ich psovodmi.


REPORTÁŽ