Webové sídlo obce Závod!|sobota, 27 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » DSS Sv.Michala » Život v našom zariadení – ROK 2023

Život v našom zariadení – ROK 2023 


ROK 2023

 

                                   Dokončenie bleskozvodu

20.12.2023 obec dokončila dobudovanie bleskozvodu na strechu budovy DSS. Teraz už spĺňame všetky predpisy a nariadenie týkajúce sa ochrany  klientov. Ďakujeme.


Vystúpenie detí z MŠ Závod

26.10.2023 sme mali v zariadení vzácnu návštevu.Prišli nás navštíviť detičky z MŠ Závod, predniesli našim klientom pásmo pekných básničiek a piesní. Návšteva neprišla s prázdnymi rukami, na konci vystúpenia odmenila našich seniorov pekným darčekom. My sme im pripravili malé občerstvenie. Celé zariadenie bolo nadšené touto návštevou a bezprostrednosťou deti. Seniorom vybehli aj slzy šťastia. Ďakujeme a tešíme sa na nové stretnutia. 

Modernizácia kuchyne

Dňa 18.10.2023 sme zakúpili novú nerezovú skriňu pre ukladanie tanierov a riadu. Zároveň sme museli kúpiť novú chladničku s mrazničkou , nakoľko nám stará už doslúžila. Zase sa nám podarilo skrášliť našu kuchyňku a zároveň splnili zároveň náročné hygienické predpisy.  


Kamerový systém etapa 2

V zariadení DSS sme 19.6.2023 dokončili druhú etapu kamerového systému z ohľadom na monitorovanie zadnej časti areálu. V tejto časti sa nachádza vchod do priestorov riaditeľne a skladov. Tento projekt bol financovaný z vlastných zdrojov DSS v rámci investície do rozvoja a skvalitnenia služieb DSS. 

Dar od pani Ing. Středovej

V mesiaci jún 2023 sme obdržali dar od pani Ing. Středovej, ktorý venovala klientom nášho zariadenia.  Veľmi nás to potešilo a zahrialo pri srdiečku. Pani Středová nám pomáhala po celý čas jej pôsobenia ako poslanec miestneho zastupiteľstva či už ako predseda finančnej komisie alebo i ako člen správnej rade DSS. Vždy vedela poradiť, vedela nájsť to správne riešenie a hlavne vždy mala k zariadeniu ľudský prístup. Bola to ona, ktorá nám nezištne pomáhala i v čase Covidu, keď sme boli uzavretý v zariadení a nebolo takých ľudí veľa. Zamrzela nás správa že končí či už ako poslanec alebo aj člen správnej rady. Vždy sme mali v nej oporu a pomoc pri plnení našich úloh.

Prajeme jej veľa zdravia a v mene klientov, zamestnancov a aj v mojom mene zároveň
veľké ĎAKUJEME za všetko.

Riaditeľ DSS sv. Michala : Mgr. Emil Hlavatý


Dokončenie projektu využitia dažďovej vody

20.6.2023 zamestnanci OÚ Závod dokončili projekt využitia dažďovej vody. V projekte sa mohlo pokračovať po premiestnení kontajnera. Tak teraz už môžeme využívať dažďovú vodu zo všetkých častí strechy budovy DSS. Takto získaná voda sa ukladá do podzemnej nádrži a potom sa čerpá do systému automatickej závlahy dvora.

Presťahovanie kontajnera

5.6.2023 v spolupráci so zamestnancami OÚ Závod bol preťahovaný modrý kontajner na miesto vo dvore a nebude nám stáť na trávnej ploche. Kontajner bude fungovať ako sklad zdravotného materiálu aj ako záloha v prípade uzatvorenia zariadenia v prípade nejakej epidémie ako bol Covid. Dokážeme v ňom potom vybudovať miestnosť s lôžkami na prespanie  personálu, ktorí by tu bol uzavretý.

Jarné upratovanie  2023

Dňa 1.4.2023 sme sa aj my zamestnanci DSS zapojili k jarnému upratovaniu v obci Závod. Našu činnosť sme sústredili areálu DSS a jemu okoliu. Všetci sme sa zapojili a vykonali obrovský kus práce ku skrášleniu nášho zariadenia. Na záver nechýbalo posedenie pri malom občerstvení a družnej debate.

Vystúpenie FS zo Závodu

18.2.2023 sa konalo vystúpenie FS zo Závodu priamo v priestoroch DSS. Bol to veľký zážitok pre klientov nášho zariadenia. Do tanca a spevu sa pridali nie len klienti, ale aj zamestnanci zariadenia. Každé takéto stretnutie poteší a ešte viacej zblíži klientov z občanmi  Závodu. Celým zariadením bola cítiť príjemná atmosféra, ďakujeme a verím, že takýchto stretnutí bude viacej.

Presťahovanie do obnovených priestorov

24.1.2023 bol deň, keď sme sa presťahovali do obnovených priestorov bývalej ambulancie v areáli DSS. Prestavbou sme získali reprezentatívne priestory, vybudovali sme dva nové príručné sklady, ktoré sú tak potrebné. Nasťahovali sme archív dokladov do zodpovedajúcich priestorov, ktoré vyhovujú daným predpisom. Do budovy sa vrátila aj kancelária riaditeľa a vedúcej opatrovateliek.