Webové sídlo obce Závod!|nedeľa, 28 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Pozvánky na spoločenské akcie » Kultúrne leto v Centrálnom parku 2.časť – HS TENOR

Kultúrne leto v Centrálnom parku 2.časť – HS TENOR 

Obec Závod a DHZ Závod
srdečne pozývajú širokú verejnosť na ďalšie pokračovanie
Kultúrneho Leta – 12.08.2023 od 17:00 do 23:00
v Centrálnom parku kde Vám
spríjemní sobotný večer

HS – TENOR
Občerstvenie pre Vás pripravia naši hasiči.

Kapela TENOR hrá tzv. populárnu hudbu, okrem toho však i rock a ľudovky. Vystupujeme hlavne na plesoch, tanečných zábavách, firemných večierkoch, ale i na svadbách a súkromných oslavách. Tieto akcie prebiehajú väčšinou v Západoslovenskom kraji, ale aj na Morave a v susednom Rakúsku. Vysokú úroveň hudobnej produkcie TENORu garantuje dobre vybraný repertoár, výrazný spevácky potenciál našich speváčok a taktiež výkonná zvuková aparatúra (až 2x1200W), ktorá nám umožňuje ozvučiť či malé miestnosti a stredné sály, ale i vonkajšie priestory vždy čistým a zrozumiteľným zvukom. Našou prednosťou je, schopnosť sa obsadením a repertoárom prispôsobiť takmer každej požiadavke. Štandardne odohráme akcie v 4-člennom, v prípade potreby v plnom 6-člennom hudobnom obsadení.

 

HISTÓRIA
Kapela TENOR vznikla v roku 1976. Jej zakladatelia boli Veľkolevársky hudobníci Jozef Zváč, Ján Hýll, Pavol Žák a vtedy Sekulan už dnes Leváran Peter Kaiser.

Prvé prehrávky (skúšky a povolenie hudobnej produkcie) úspešne absolvovali v roku 1978. Tenor interpretoval modernú tanečnú hudbu na rôznych tanečných udalostiach po celom Záhorí. Kedže začiatky pôsobenia skupiny TENOR boli v období, kedy jednotliví členovia museli odslúžiť povinnú základnú vojenskú službu, postupne sa obmienali jej členovia.

Boli to hudobníci z Malaciek: Dnes populárny herec Stano Kráľ, Vladko Novák a Karol Malý. Neskôr Paľo Hallon a Ivan Skúpy. Tu končila éra kapely TENOR , pretože sa stransformovala a pôsobila s názvom PULZ cca do roku 1993.

V roku 2008 zakladajúci členovia oprášili hudobné nástroje a obnovili a rozšírili pôvodný repertoár, a interpretujú ho na rôznych hudobných podujatiach ako sú plesy, tanečné večierky a zábavy, oslavy jubilejí a koncerty. Svoje rady rozšírili o mladú krv a repertoár rozšírili o aktuálnu hudobnú ponuku.