Webové sídlo obce Závod!|štvrtok, 2 mája, 2024
PRÁVE STE TU: Home » FOTO NA TITULKU » FOTO & VIDEO | MDD s MV SR, OÚ Závod, DHZ a ŠK Závod – Ukážky výcviku policajných psov, koní a zásah DHZ.

FOTO & VIDEO | MDD s MV SR, OÚ Závod, DHZ a ŠK Závod – Ukážky výcviku policajných psov, koní a zásah DHZ. 

V sobotu 17.06.2023 sa na ihrisku obce uskutočnili pôsobivé ukážky výcviku policajných psov pri príležitosti MDD. Tento pestrý program, organizovaný v spolupráci s Ministerstvom vnútra SR, Obecným úradom a Športovým klubom, prilákalo mnoho návštevníkov aj z okolia.

MDD-PSY-a-KONE-Zavod-2023.-0010-Najprv mali návštevníci možnosť obdivovať krásne kone jazdeckej polície, ktoré predviedli svoje majestátne jazdecké umenie. Ich nebojácnosť a zároveň elegancia potešili oči divákov a vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru.

MDD-PSY-a-KONE-Zavod-2023.-0016-Po ukážkach koní nasledovali dobre trénované policajné psy, ktoré demonštrovali svoje schopnosti v rôznych úlohách. Diváci mohli sledovať ich výkonnosť, poslušnosť voči psovodom a ich dôležitú úlohu pri práci policajtov.

MDD-PSY-a-KONE-Zavod-2023.-0039-Neskôr sa diváci mohli s napätím pozerať na hasičský zásah, ktorý sa uskutočnil pri horení auta. Dobrovoľní hasiči preukázali svoju odvahu, rýchlu reakciu a profesionálnu prácu, čím zabezpečujú bezpečie nie len pre obyvateľov našej obce počas roka.

Okrem ukážok výcviku a zásahu hasičov mali návštevníci príležitosť obzrieť si upravené policajné auto na prevoz psov a stretnúť sa so šteniatkami, ktoré budú tiež podrobené výcviku. Deti mali možnosť sa s nimi pohrať a vytvoriť si s nimi blízky kontakt.

Výnimočným bonusom celého podujatia bola príjemná slnečná sobota, ktorá ešte viac spríjemnila zážitok návštevníkom.

Občerstvenie  bolo k dispozícii pre všetkých, ktorí si chceli dopriať chvíľu oddychu a posilniť sa vrátane chutnej cigánskej pečienky, ktorá sa rýchlo aj minula.

Celkový dojem z podujatia s ukážkami výcviku policajných psov, krásnymi koňmi a hasičským zásahom bol veľmi pozitívny. Podujatie poskytlo návštevníkom zábavu a vzrušujúce momenty a bolo skvelým zážitkom pre všetkých záujemcov o prácu týchto špeciálnych zvieracích pomocníkov, jazdeckú políciu a prácu hasičov.


Následne si môžete pozrieť momenty zo spomínanej akcie.

VIDEO
 

FOTO