Webové sídlo obce Závod!|piatok, 3 mája, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Pozvánky na spoločenské akcie » Organizačné info | XII.ročník Závodské Bezchleba Hody 2023

Organizačné info | XII.ročník Závodské Bezchleba Hody 2023 

P A R K O V A N I E  :

Okrem parkoviska na križovatke a pred Domom služieb, je možné parkovať aj pri: – pozdĺžne na Družstevnej ulici v časti pri kostole, – Kultúrnom dome, – Futbalovom ihrisku, – Materskej škole.


Družstevná ulica pri Centrálnom parku je počas jarmoku a slávností uzavretá.


ZÁKAZ PARKOVANIA NA ŠTÚROVEJ ULICI PRI CENTRÁLNOM PARKU (Hlavná cesta č. 1100)
a NA SOKOLSKEJ ULICI
(Hlavná cesta č. 1109).


Motoristi by mali byť obozretní, dodržiavať povolenú rýchlosť, venovať pozornosť chodcom a správne parkovať svoje vozidlá na príslušných miestach. Zároveň je vhodné, aby návštevníci slávností tiež dodržiavali pravidlá a snažili sa vyhýbať nebezpečným situáciám.


POZVÁNKA NA ZÁVODSKÉ BEZCHLEBA HODY

S nástupom letných prázdnin sa v našej obci rozozvučia veselé tóny tradičnej kultúry.
Prvú prázdninovú sobotu (1.7.) otvoria miestne Závodské bezchleba hody už svoj XII. ročník a to v rámci Záhoráckeho folklórneho festivalu.

Dedinský jarmok pri Centrálnom parku začne už o 8:00 hodine ráno. O tri hodiny neskôr, presne o 11:00, sa oficiálne otvoria obecné slávnosti príhovorom starostu obce Závod na pódiu v Centrálnom parku. Program na pódiu v Centrálnom parku pokračuje až do 18:00 hodiny, kedy začne ľudová veselica s hudobnou skupinou PROMIS. O 19:00 vystúpi Franta Uher po ňom bude pokračovať HS PROMIS.

 

SPRIEVODNÝ PROGRAM

Počas celého dňa budú návštevníci môcť navštíviť tvorivé dielne, kde sa budú môcť naučiť drôtovanie s šperkárkou, výrobu autorskej keramiky, prácu s hlinou, alebo si vyrobiť vlastný šperk. 
Dielne budú otvorené od 11:00 do 18:00 hodiny.

Zaujímavosťou bude aj možnosť navštíviť zrekonštruovaný Dom 1890. V ňom sa bude od 11:00 konať program “Starenkina kuchyňa” a o 14:00 hodine sa tu môžu návštevníci zapojiť do školy tanca.

Atraktívne bude aj prehliadka poľnohospodárskych veteránov, ktorá sa začne už o 10:00 hodine, a samotná jazda týchto historických strojov sa uskutoční o 15:00 hodine.

Od 10:00 do 18:00 bude v našej Základnej škole s materskou školou "Deň otvorených dverí".

Na návštevníkov čakajú aj modernejšie atrakcie, ako je 9D kino, virtuálna realita, virtuálny filmulátor a kolotoče pre najmenších. 

Všetkých zúčastnených čakajú stánky s občerstvením od miestnych organizácií.

Závodské bezchleba hody sú tak dokonalým miestom na začiatok letných prázdnin.
XII. ročník tohto festivalu opäť sľubuje nezabudnuteľnú atmosféru plnú zábavy, učenia a kultúry.