Webové sídlo obce Závod!|piatok, 19 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » FOTO NA TITULKU » VIDEO + FOTO | ŠK Závod – 90. výročie klubu

VIDEO + FOTO | ŠK Závod – 90. výročie klubu 

Tento rok oslavujeme 90. výročie vzniku
Športového klubu v Závode (1932 – 2022).

Klubu, ktorý je druhým najstarším v našej obci. Starší sú iba naši hasiči.
Jeho začiatky neboli jednoduché. Začínal doslova na zelenej lúke. Napriek tomu, že klub mal od začiatku obrovské množstvo fanúšikov, svoje postavenie, či materiálnu základňu si budoval veľmi ťažko a pomaly. Celé desaťročia. Dnes už to sú môžeme povedať celé generácie hráčov a funkcionárov, ktorí sa pod jeho úspechy podpisovali a stále podpisujú.
Boli obdobia, keď sa darilo viac, ale aj keď sa nedarilo vôbec. Obdobia, kedy sa budovalo, ale aj obdobia, kedy sa iba prežívalo. Teší nás, že už dlhšiu dobu prechádzame obdobím aktívneho rozvoja. Budujeme, staviame, kolaudujeme a hodnotíme. Veľmi nás to teší. Baví to starších, veď hráme 4 ligu, čo na dedinu v Bratislavskom kraji nie je málo. Baví to aj mladších. Máme 60 mladých hráčov, ktorí hrajú v troch tímoch a ich rodičia ich podporujú a sú skvelí.

Úžitok má z toho aj obec. Nemalé prostriedky investované do areálu nevychádzajú nazmar. Tá pridaná hodnota je viditeľná.
A preto je dôvod na oslavu. Patrí sa pripomenúť si také pekné výročie. V mene Obce, ktorá je zároveň aj hlavným sponzorom klubu, želám nášmu ŠK Závod ešte dlhé roky rozvoja. Úspechy v súťažiach, ale aj v riadení organizácie.

Za dlhoročný rozvoj obecného športu a zvlášť futbalu, dosahovanie mimoriadnych výsledkov v oblasti futbalu, za rozvíjanie športu u detí a mládeže a výchovu mladých futbalových talentov udeľuje Obec Závod Športovému klubu Závod Čestné uznanie.


Starosta obce Závod
Ing. Peter Vrablec

VIDEO

 

FOTOGALÉRIA