Webové sídlo obce Závod!|streda, 24 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » DSS Sv.Michala » Život v našom zariadení – ROK 2021

Život v našom zariadení – ROK 2021 

ROK  2021

Ježiško v DSS

Aj do nášho zariadenia prišiel Ježiško a priniesol všetkým prijímateľom sociálnej služby pekné darčeky. V celom zariadení bolo cítiť krásnu atmosféru Vianoc. Klienti, ktorí nemohli byť s rodinou oslávili Vianoce spolu s našimi zamestnancami. Nechýbala štedrovečerná večera a samozrejme ani darčeky.

Tretia dávka

Dňa 8.12.2021prebehlo v našom zariadení očkovanie treťou dávkou vakcíny proti COVID – 19. Zaočkovaní boli všetci klienti i zamestnanci nášho zariadenia. Očkovanie prebehlo v pokojnej atmosfére a bez vedľajších nepriaznivých účinkov.

Nové osvetlenie

Dňa 19.8.2021 nám obec zabezpečila výmenu starého osvetlenia dvora novými úspornejšími  svetlami. Ďakujeme obci za skrášlenie dvora.

Canisterapia

Dňa 29.7.2021 v našom zariadení sme mali vzácnu návštevu. Prišla p. Šebová so svojimi štvornohými kamarátmi potešiť našich klientov. Všetci sa spolu hneď spriatelili a spoločný čas nám všetkým rýchlo ubehol. Verím , že sa zase spolu v krátkej dobe stretneme. Klienti stále spomínajú na peknú akciu. Ďakujeme.

Nové LED osvetlenie

Zase sa nám podarilo trocha skrášliť interiér zariadenia z vlastných zdrojov. Podarilo sa nám vymeniť staré osvetlenie  v spoločenskej miestnosti, jedálni, chodbe a sesterni za nové LED osvetlenie. Sú esteticky krajšie a hlavne úsporné na energie. Výmenu vykonal p. Olšovský a p. Mareček. Ďakujeme.

Predzáhradka  HOTOVO

Pracovníci OÚ v Závode dokončili úpravu predzáhradky v našom zariadení. Verím , že sa nám podarilo zase trocha skrášliť naše zariadenie. I touto formou sa chceme poďakovať OÚ za vykonanú prácu, ďakujemeeeee.

Pokračujeme v testovaní

V zariadení pokračujeme v testovaní klientov i zamestnancov. Snažíme sa urobiť všetko aby sme seba i klientov ochránili pred COVIDOM. Povolili sme návštevy príbuzných v určitom režime aby sme zabránili prenosu nákazy do zariadenia.

Druhé očkovanie

Dňa 15.6.2021 prebehlo v našom zariadení očkovanie druhej vakcíny proti COVID 19. Zaočkovaný boli všetci klienti i zamestnanci zariadenia. Po ubehnutí dvoch týždňov by sme pristúpili k povoleniu návštev pri dodržaní určitých podmienok. O týchto podmienkach budeme v dostatočnom predstihu informovať rodinných príslušníkov.

Nový pomocník

Dňa 20.5.2021 sme si pre zariadenie zakúpili malý vyžínač, aby sme mohli dôkladne kosiť náš areál.

Zvýšenie bezpečnosti našich klientov

Pre zvýšenie štandardu poskytovaných služieb a bezpečnosti mobility klientov sme svojpomocne osadili v celom zariadení madla. Takto pomôžeme zvýšiť bezpečnosť pohybu klientov v zariadení. Pomoc pri montáži nám poskytol dlhoročný priateľ a pomocník pán Polák, Ďakujeme Rudy.

Konečne očkovanie

V 17.5.2021 sme sa dočkali očkovania  klientov i zamestnancov nášho zariadenia. Všetci dostali prvú dávku . Za štyri týždne dostaneme druhú dávku. Očkovanie prebehlo v príjemnej a pokojnej atmosfére. Výjjazdova jednotka , ktorá vykonávala očkovanie to zvládla na jednotku, ďakujeme.

Dar do zariadenia

Naša zamestnankyňa p. Kovářová darovala krásny doplnok pre skrášlenie našej oddychovej zóny,Ďakujeme.

Karanténa

Od 15.3.2021 do  1.4.2021 bolo aj naše zariadenie uzatvorené pre výskyt COVIDU 19. Celý rok sme úspešne odolávali a dokázali sme uchrániť našich klientov i samy seba zodpovedným dodržiavaním všetkých nariadení. Snažili sme sa zo všetkých síl urobiť všetko preto aby sme všetkých klientov uchránili proti tejto chorobe.Žiadali sme očkovanie,ktoré však prišlo už neskoro. Všetci klienti prešli touto chorobou.Nasadením všetkých možných dostupných liekov a preventívnym podávaním vitamínov sa nám podarilo pozitívnych klientov vyliečiť. Počas karantény nám zomreli štyria klienti a len jeden na následky COVID19. Celý čas sme boli v zariadení s klientmi piati  dobrovoľníci. Bolo to veľmi ťažké obdobie pre každého nás. Chcem sa i touto formou všetkým poďakovať, menovite p. Hupkovej, p.Chmelíkovej,p. Plušovej a p. Trajlínkovej. Tiež sa chcem poďakovať aj sl. Liptákovej, ktorá sa nám snažila pomôcť pri zabezpečení niektorých nočných služieb ku koncu karantény. Tieto ťažké chvíle  nás dokázali stmeliť v jeden super silný kolektív v ktorom sme si boli všetci rovní bez rozdielu či ste  riaditeľ, vedúca alebo opatrovateľka.Tiež chcem poďakovať všetkým, ktorí nás podporovali a verili, tiež aj všetkým ktorí nám nosili rôzne darčeky vo forme ovocia i potravín. Ďakujeme. Nakoniec si chceme  spomenúť aj na nášho klienta p. Knápka  ktorý podľahol COVID 19 veľmi nás to všetkých mrzí . Česť jeho pamiatke.

MDŽ v zariadení

Každý rok v Marci si pripomíname sviatok všetkých žien MDŽ. Všetky ženy v našom zariadení dostali malú pozornosť vo forme kvetu.

Testovanie

Dňa 7.1.2021 prebehlo zase kompletné pretestovanie klientov i zamestnancov DSS. Vďaka prísnemu dodržiavaniu všetkých nariadení a disciplinovanosti klientov aj zamestnancov sme aj teraz obstáli na jednotku. Držíme si palce a veríme že dokážeme všetkých ochrániť pred COVIDOM 19.