Webové sídlo obce Závod!|utorok, 16 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » DSS Sv.Michala » Život v našom zariadení – ROK 2022

Život v našom zariadení – ROK 2022 


ROK 2022

Prestavba bývalej ambulancie

9.11.2022 sme po pridelení bývalej ambulancie k areálu DSS, pristúpili  ku komplexnej úprave priestorov. Vybudovali sme dva nové príručné sklady, kanceláriu riaditeľa a vedúcej sestry. Tiež sme zase založili archív dokladov. Celá prestavba si vyžiadala aj  iné nepredvídateľné opravy, ako vyrovnanie podláh a ich kompletná výmena. Tiež prebehlo vymaľovanie interiéru, nové rozvody elektriny, zníženie stropu, výmena radiátorov, predpríprava siete na priemyselný kamerový systém. Chceme sa týmto poďakovať p. Krajčírovi za jeho prácu a pomoc.

 

Čistenie studne

Dňa 6.11.2022 sme pristúpili k čisteniu starej studne v areáli DSS. Firma, ktorá vykonávala odborné práce studňu vyčistila, prehĺbila a vydezinfikovala. Teraz je studňa funkčná a využíva sa na závlahu trávnika a kvetov v oddychovej zóne v našom areáli DSS.

Maľovanie v DSS

Dnes, 16.8.2022, bolo dokončené vymaľovanie druhej etapy v interiéri DSS. Zase nám určitá časť vonia novotou. Ďakujem aj touto formou za trpezlivosť klientov a profesionálne zvládnutie nášho personálu. Veľká vďaka patrí i obci, ktorá nám na tieto práce poskytla dotáciu. Ďakujemeeeee.

 

Pitný režim

Dňa 29.6.2022, sme uzatvorili zmluvu s firmou na zabezpečenie pitného režimu. Teraz si môžeme dať hoci kedy chladenú výbornú vodu a môžeme využiť aj možnosť horúcej vody na zalievanie teplých nápojov. Podstatne sa znížili náklady pre zabezpečenie pitného režimu v zariadení. Hlavne odpadlo skladovanie a odovzdávanie plastových obalov z balenej vody. Sme hrdí na náš automat na vodu a dúšok studenej vody z neho vždy osvieži.

Nový pomocník do práčovne

Dna 29.6.2022 sme zakúpili novú pračku do našej práčovne. Stará pračka doslúžila a bolo treba novú, úspornejšiu a na viac kg bielizne. Veríme že nám aj tento pomocník vydrží čo najdlhšie.

Guľáš párty

V sobotu 4.6.2022 sme si zamestnanci spolu s klientmi spravili guľáš párty. Zamestnankyne uvarili v kotlíku výborný guľáš a pripravili malé občerstvenie. Počas doby varenia sme všetci spolu boli vonku v altánku . Podaktorí si aj zašportovali na našom peknom trávniku. Tí čo nešportovali počúvali hudbu a spolu debatovali. Počasie nám vyšlo a tým aj znásobilo pohodu a zážitok z akcie. Nápad o zorganizovanie prišlo od našich opatrovateliek. Musím však poďakovať všetkým zamestnancom o ich záujem pomôcť a spraviť niečo naviac pre našich klientov a aj pre stmelenie nášho kolektívu. Myslím, že akcia splnila všetky naše plány a očakávanie. Verím, že takéto akcie budeme spolu organizovať viac krát v roku. Ďakujem.

Chemické ošetrenie trávnika

V sobotu 4.6.2022 sme ošetrili náš trávnik formou chemického postreku. Trávnik už potreboval zbaviť porast od buriny ktorá sa začala objavovať na ploche . Použili sme voľne dostupné chemické prostriedky šetrné  životnému prostrediu.

Inovácia el. rozvádzača

V našom zariadení sme na doporučenie revízneho technika pristúpili k inovácii elektrických rozvodových skriní. Tieto rokmi prešli rôznymi úpravami a aj niekedy neodbornými zásahmi . Z vlastných zdrojov sme začali prvú etapu a začali sme s hlavnou rozvodovou skriňou. Pán Olšovský a p. Mareček  nám upravili túto rozvodovú skriňu podľa platných predpisov o el. rozvodoch. Aj na pohľad je teraz skriňa prehľadná a hlavne bezpečná na obsluhu. Ďakujeme. V druhej etape nám ostali ešte dve menšie skrine.

Nová umývačka riadu

Dňa 30.5.2022, sme si zakúpili z vlastných zdrojov novú umývačku riadu. Nová umývačka je výkonnejšia a úspornejšia na energie. Týmto sme nahradili  starú umývačku riadu ktorá nám slúžila skoro sedem rokov a už potrebovala nákladnú opravu. Veríme že aj táto nová nám vydrží čo najdlhšie.

Zase máme sv. omše v zariadení

Po uvoľnení rôznych obmedzení sme sa dočkali slúženia svätých omší pre našich klientov v zariadení. Klienti sa veľmi tešia na príchod pána farára, ktorý ich aj podľa požiadaviek klientov i vyspovedá a podá eucharistiu.

Sponzorský dar

Dodávateľ plienok nám kúpil zo sponzorských peňazí za odber plienok kyslíkový koncentrátor. Tento prístroj vyrába čistý kyslík , ktorý pomáha pri dýchacích problémoch i pri liečbe rôznych respiračných chorôb. Vo veľkej miere zmierňuje aj priebeh ochorenia COVID. Klient takýmto spôsobom je v zariadení a nemusí byť hospitalizovaný v nemocnici. Ďakujemeeee.

Pečieme koláče

Spoločné chvíle v zariadení si krátime pečením super koláčikov z receptov našich babičiek. Klientky si takto spomínajú na časy keď ich piekli doma. Spoločne si na koláčikoch potom všetci pochutíme pri kávičke alebo čaji a spoločne pospomíname na staršie časy. Ďakujeme chutili.

Záchrana kardio kresla

Staršie a nefunkčné kardio kreslo sa nám podarilo vlastnými silami opraviť . Zase sme niečo užitočné urobili pre zvýšenie štandardu poskytovania služieb pre našich  klientov. Sedenie v takomto kresle je podstatne pohodlnejšie a bezpečnejšie.Takto môžeme vysádzať aj ležiacich klientov aby sa mohli zúčastňovať spoločenských akcií v zariadení.

Zdvíhacie zariadenie

Do nášho zariadenia nám pribudol nový pomocník, ktorý nám bude pomáhať pri manipulácii s klientom. Vo veľkej miere to uľahčí prácu s klientom naším opatrovateľkám. Manipulácia je celá úplne jednoduchá a hlavne bezpečná, ako pre klienta tak i pre obsluhujúci personál.

MDŽ

Ani tento rok sme nezabudli na naše ženy v zariadení. Každá žena či už klientka alebo zamestnankyňa dostala malú pozornosť  k sviatku MDŽ.

Nové podlahy

Dňa 11.1.2022 sme začali s výmenou všetkých podláh v budove zariadenia. Práca prebiehala v štyroch etapách, nakoľko sme museli priebežne riešiť núdzové ubytovanie jednotlivých klientov, u ktorých v tom čase prebiehala výmena podlahovej kritiny .Posledná etapa skončila 29.3.2022 v ten deň p. Krajčír a  p. Knotek  položili poslednú čast novej podlahy. Chcem sa aj touto cestou poďakovať všetkým klientom  aj zamestnancom za kľudné zvládnutie chodu zariadenia. Ďakujeme aj obeci za financovanie tejto akcie. Zase sme o niečo krajší. Ešte raz veľká vďaka všetkým .

Sušička bielizne

Dňa 24.3.2022 sme zakúpili novú sušičku bielizne, ktorá nahradila už opotrebovanú a nefunkčnú sušičku. Stará bola už viac krát v oprave preto sme pri ďaľšej poruche pristúpili ku kúpe novej.