Webové sídlo obce Závod!|sobota, 27 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Obecný úrad » Kultúrne a spoločenské aktivity » MC Vodička a Míľa pre mamu

MC Vodička a Míľa pre mamu 

Materské centrum Vodička a Míľa pre mamu

Dňa 7.mája sa v našej obci prvýkrát konalo podujatie Míľa pre mamu, venované oslave Dňa Matiek. Je to najväčšia celoslovenská oslava materstva, ktorá sa koná v mestách a obciach po celom Slovensku už od roku 2004. Tento rok sa prvýkrát toto kultúrno-zábavné podujatie konalo aj u nás v Závode.

Program odštartovali naši milí škôlkari, ktorí si ako prejav úcty a lásky ku svojím mamám nacvičili básničky a pesničky. Po vystúpení škôlkarov na účastníkov čakal program vonku – v parku pri obecnom úrade. Pre deti boli pripravené športovo – kreatívne aktivity, skákajúci hrad, maľovanie na tvár, ale aj stánok s palacinkami a cukrovou vatou. Každé dieťa dostalo kvetinku, ktorú venovalo svojej mame. Kvôli nepriazni počasia, sme naše aktivity vonku museli skrátiť a presunuli sme sa dovnútra kultúrneho domu. Tu v klubových priestoroch sme pri príležitosti oslavy Dňa Matiek slávnostne otvorili naše nové materské centrum (MC) Vodička. Názov sme zvolili symbolický, keďže aj názov našej obce je odvodený od vody. Preto sme ho pomenovali touto zdrobneninou. MC Vodička bude priestor, kde sa môžu pravidelne stretávať deti a rodičia. Deti sa tu môžu spolu zahrať a rodičia porozprávať. Verím, že v centre bude vždy dobrá atmosféra, vďaka ktorej tu môžu vznikať nové kamarátstva medzi malými aj veľkými. Je to priestor, kde môže vznikať nový komunitný život rodín s deťmi.

Deti si hneď v sobotu užili nepriazeň počasia a centrum sa premenilo na ihrisko plné detí. Na záver celého programu si deti mohli v kinosále užiť rozprávku Krúdovci – Nový vek, ktorá bola vďaka obecnému Kinu Máj pre všetkých zadarmo.

Ďakujeme ešte raz všetkým, ktorí v sobotu prišli.

Ďakujeme obci Závod na čele s pánom starostom, že organizačne aj finančne podporili vznik MC Vodička a podujatie Míľa pre mamu.
Ďakujeme občianskemu združeniu My Hepy za pomoc pri aktivitách pre deti a maľovanie na tvár. 
V neposlednom rade ďakujeme aj všetkým, ktorí svojou dobrovoľnou činnosťou akokoľvek podporili oba tieto projekty.

⇒    Sledujte nás na FB: MC Vodička    ⇐

VIDEO


FOTO

FOTO a VIDEO : MC Vodička
Kristina Kajanová