Webové sídlo obce Závod!|piatok, 26 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Obecný úrad » Kultúrne a spoločenské aktivity » POĎAKOVANIE | Veľké jarné upratovanie

POĎAKOVANIE | Veľké jarné upratovanie 

Slovensko moje otčina, moja krásna, si ako raj

Po dvoch rokoch sme konečne mohli usporiadať poriadny upratovací deň. Ako obyčajne, zapojili sme do neho celú obec, vrátane všetkých organizácií a spolkov. Počasie neprialo a trocha sme sa obávali, aký bude výsledok. Vietor a zima nie sú veľkí priatelia pri takýchto akciách.

Na presun termínu sme nepristúpili. Je pred Veľkou nocou, dedinu je treba upratať, tráva je ešte malá a odpad je vidno, no a na záhrady je ešte skoro, takže každý sa môže uvoľniť a pomôcť. Verili sme, že ľudia to pochopia.

Realita ukázala, že zodpovednosť zvíťazila. Plné ulice ľudí prekvapili. Už o pol deviatej boli zástupcovia všetkých organizácií ale aj rôzni aktivisti nastúpení pred obecným úradom a vyzdvihli si ochranné pomôcky a vrecia. Deväť organizácií sa aktívne zapojilo so svojimi členmi do upratovania obce a jej okolia.

Ďakujem všetkým. Občanom, spolkom, organizáciám, aktivistom, ale aj ostatným, ktorí priložili ruku k dielu a urobili náš domov krajším.

Robíme to pre seba a pre naše deti. Učíme sa žiť kvalitnejšie a aj takto to chceme dosiahnuť.

Slovensko moje otčina, moja krásna, si ako raj“ tak zneli slová piesne pustené v miestnom rozhlase na záver upratovania. Zneli dedinou ako hymna a mnoho ľudí súhlasilo. Aj preto, lebo k tomu prispeli osobne a boli na seba hrdí.

Každému, kto sa na upratovacom dni akokoľvek spolupodieľal, úprimne ďakujem!

 

Ing. Peter Vrablec
Starosta