Webové sídlo obce Závod!|štvrtok, 2 mája, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Pozvánky na spoločenské akcie » Pozvánka | Letný vláčik Záhoráčik 2021

Pozvánka | Letný vláčik Záhoráčik 2021 

Letný vláčik Záhoráčik
z Bratislavy do Pla
veckého Podhradia a späť
premáva od 3. 7.
do 19. 9. 2021 trikrát denne počas víkendov
a v dňoch pracovného pokoja.

Samostatný cyklovozeň ponúka
pohodlnú prepravu aj
priaznivcom cykloturistiky.

Spoznávajte vlakom región ZÁHORIE, ktorý patrí k najstarším osídleným územiam na Slovensku. Poskytuje mnoho možností na pešiu a cykloturistiku, ale aj pre rodinné výlety či milovníkov vody a piesočnatých pláží. K mnohým z nich sa doveziete aj s letným vlakom Záhoráčik. Peši či na bicykli je to len na skok do lesov Malých Karpát, na Plavecký hrad alebo do rovinatých borovicových hájov. Príjemným osviežením môže byť zastávka pri vode alebo zatúlanie sa v obľúbených hubárskych revíroch. Ako sprievodcu po regióne môžete použiť aj interaktívnu mapu:mapa.bratislavaregion.travel

V ALL INCLUSIVE DESTINÁCII je všetko len na skok.

Z histórie do budúcnosti, z výstavy na operu, z mesta do prírody, z vinohradu na husacinu, z kanoe na bicykel, z vody na piesok, z golfu do wellness či z vlaku na autobus. Verejnou dopravou sa pohodlne dopravíte nielen na Záhorie, ale aj do malebných vinárskych mestečiek v Malých Karpatoch či na Slnečné jazerá v Senci. Objavovať krásy celého regiónu s využitím udržateľnej dopravy sa dá nielen výhodne, ale aj ekologicky.

Tipy na výlety

Pri obci Lozorno si každú sobotu prídu na svoje najmä deti v Gazdovskej dedine Abeland, osviežiť sa dá aj pri vodnej nádrži nad obcou.
Žel. stanica – Abeland – Košarisko – Medené Hámre – Borin
ka – Stupava – žel. stanica Devínske jazero.
Dĺžka: 32,5 km, prevýšenie 480 m, náročnosť: ľahká

Z Perneku vás modrá značka zavedie na Pezinskú Babu, alebo sa vyberte neznačeným chodníkom nad obcou na Tri Kríže, mystické miesto s kalváriou, kaplnkou a jaskynkou.
Žel. stanica – Pezinská Baba – Tri kamenné kopce – Biely Kríž
– Bratislava-Kamzík
Dĺžka: 31 km, prevýšenie 890 m, náročnosť: stredná

Zo zastávky Kuchyňa odporúčame túru na vrch Vysoká s krásnymi výhľadmi na panorámu Malých Karpát alebo časť Záhorskej nížiny. Kuchyňa s atraktívnym kempingom a vodnou nádržou je aj vhodný východiskový bod pre pešie i cykloturistické výlety do Malých Karpát.
Žel. stanica – Čermáková lúka – Zochova chata – Harmónia
Modra – žel. stanica Šenkvice
Dĺžka: 24 km, prevýšenie 450 m, náročnosť: stredná

Z Rohožníka sa bicyklom môžete zastaviť pri vodnej priehrade Vývrat alebo sa vydať na celodennú pešiu túru na Vysokú, druhý najvyšší vrch Malých Karpát, a vrátiť sa do Kuchyne.
Žel. stanica – Baďura – Vývrat – vodné dielo Kuchyňa – žel.
stanica Kuchyňa
Dĺžka: 17 km, prevýšenie 202 m, náročnosť:
ľahká

Zo Sološnice sa môžete rozhodnúť pre viacero značených turistických chodníkov, odtiaľto je to najkratšie na hrebeň na Malokarpatskú magistrálu, ale aj na menej známy kopec Veľký Petrklín nad obcou so strmým výstupom a rozhľadňou.
Žel. Stanica – Sološnícka dolina – Sklený vrch – Sklená huta –
Zabité – Doľany – Častá – Červený Kameň
Dĺžka: 21 km, prevýšenie 525 m, náročnosť: stredná

Z Plaveckého Podhradia alebo zo Sološnice je turisticky zaujímavá trasa na rozhľadňu na Vápennej (Roštún). Dominantou tejto časti Záhoria je Plavecký hrad, ktorý je ľahko dostupný aj pre rodiny s deťmi. Zároveň sa môžete prejsť po Náučnom chodníku Plavecký kras.
Žel. Stanica Plavecké Podhradie – Plavecký Mikuláš – Jaskyňa
Deravá skala – Mon Repos (bývalá Pálfyovská horáreň) – Amonova Lúka – Sedlo Uhliská – Kolovrátok – Sklená huta – Sklený vrch – Sološnická dolina – žel. Stanica Sološnica.
Dĺžka: 26,9 km, prevýšenie 700 m, náročnosť: stredná