Webové sídlo obce Závod!|nedeľa, 28 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Obecný úrad » Kultúrne a spoločenské aktivity » Prišli a pomohli: ĎAKUJEME! Golde Lozorno spol. s r.o.

Prišli a pomohli: ĎAKUJEME! Golde Lozorno spol. s r.o. 

22.apríla 2020 sme oslávili 50. výročie Dňa Zeme ako pripomenutie si našej závislosti na prírodných zdrojoch, ktoré však nie sú nevyčerpateľné.

Všetko sa to začalo 22. apríla 1970 v USA, keď sa 20 miliónov Američanov — 10 % vtedajšej populácie USA – rozhodlo pochodovať za zlepšenie životného prostredia. Tento deň sa tak považuje za spustenie moderného environmentálneho hnutia.

Deň Zeme odvtedy ľudia na celej planéte považujú za výzvu, aby sa k životnému prostrediu správali zodpovedne. Práve tento deň v roku 2016 bol tiež symbolicky zvolený k podpísaniu Parížskej dohody o zmene klímy a je prvou všeobecnou, právne záväznou celosvetovou dohodou v tejto oblasti.

Golde Lozorno spol. s r.o. sídliaca v automobilovom priemyselnom parku v Lozorne sa pripojila k tejto výzve a každoročne v tento deň pomáha našej planéte formou rôznych brigád a aktivít. Tento rok z dôvodu obmedzení spôsobených pandémiou, presunuli svoju aktivitu na leto. Vďaka riaditeľke spoločnosti p. Monike Poussard sme v piatok 26. júna 2020 všetkých členov tímu, ktorý výzvu prijali, privítali aj u nás v Závode. Keďže kvôli pandémii bolo jarné upratovanie v obci obmedzené na minimum, ich pomoc nás mimoriadne potešila. Po dohode s obcou aktivisti vyčistili najproblémovejšiu lokalitu nášho chotára: Hoštáky. Obecný úrad zabezpečil vrecia a následný odvoz odpadu na zberný dvor a členovia kolektívu teraz už pod vedením Branislava Gašpárka sa presunuli do areálu poľovníckej chaty, kde pre nich naši poľovníci pripravili občerstvenie.

Aj touto formou ďakujeme spoločnosti Golde Lozorno za ich ochotu pomôcť. Vydarená akcia je motiváciou aj pre našich obyvateľov. Aby boj za lepšie životné prostredie nevzdávali, ale naopak pokračovali a urobili z našej domoviny lepšie miesto pre život.

Ďakujeme.