Webové sídlo obce Závod!|sobota, 20 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Pozvánky na spoločenské akcie » Poďakovanie | Rúška celej dedine

Poďakovanie | Rúška celej dedine 

Ušili rúška celej dedine 
a celej rodine

Aj v našej obci sa ihneď po vypuknutí koronavírusu zmobilizovala skupinka žien – starších i mamičiek, ktoré sa rozhodli šiť tak nedostatkový a veľmi potrebný ochranný prostriedok ako sú rúška. Iniciatíva prerástla do snahy ušiť rúška pre všetkých obyvateľov, aby boli maximálne chránení.

Najprv sa rozdalo 670 rúšok tým najzraniteľnejším  – obyvateľom vo veku nad 60 rokov, ako aj onkologickým pacientom, ľuďom pracujúcim v obchodoch, na pošte a v niektorých firmách.

V ostatných dňoch sa postupne doručili do poštových schránok všetkým obyvateľom obce Závod a deťom. Celkovo tak bolo v našej obci odovzdaných cca 2900 rúšok.

Rúška šili a naďalej šijú dobrovoľníčky z našej obce a jedna dobrovoľníčka z obce Borský Svätý Jur. Všetok materiál na zhotovenie rúšok darovali občania obce Závod, za čo im patrí veľká vďaka.

Obrovské “ Ďakujeme“ v mene nás všetkých obyvateľov Závodu
patrí  dobrovoľníčkam:

Anete Polákovej, Adelke Hajdinovej, Jozefíne Majzúnovej, Berte Majzúnovej, Danke Chovanovej, Viere Klempovej, Ivete Benkovičovej, Alenke Kozárkovej, Janke Diviakovej, Alžbete Baroňovej, Martine Frývaldskej, Barbore Majzúnovej, Kataríne Vachálkovej, Vierke Pšenicovej, Monike Kunštekovej z Borského Svätého Jura,  Nikol Šišolákovej, Viere Chvátalovej, ako aj Kataríne Jurkovičovej.

Ešte raz všetkým veľká vďaka.

A tak občania obce Závod –
NOSTE RÚŠKA,  CHRÁNITE TAK SEBA,  ALE AJ OSTATNÝCH!

Obec Závod


V záujme ochrany zdravia všetkých občanov, upozorňujeme, že s účinnosťou od 25.03.2020 do odvolania sa všetkým osobám zakazuje vychádzať a pohybovať sa na verejnosti bez prekrytia horných dýchacích ciest.  (nap. rúško, šál, šatka, atď.)