Webové sídlo obce Závod!|nedeľa, 5 mája, 2024
PRÁVE STE TU: Home » FOTO NA TITULKU » FOTOGALÉRIA | Je tu september – je tu škola!

FOTOGALÉRIA | Je tu september – je tu škola! 

Deň ústavy SR nám presunul začiatok školského roka na 2. september. Tento rok sa pre deti z FS Závodzan povinnosti začali už 1.septembra. V Bratislave sa v budove Národnej rady SR konal deň otvorených dverí a deti z našej školy boli súčasťou otváracieho ceremoniálu.


Za účasti členov vlády, predsedu parlamentu,  prezidentov Rudolfa Šustera a Ivana Gašparoviča bola slávnostne vztýčená vlajka SR na novom stožiari pred budovou parlamentu. Po úvodnom ceremoniáli nasledovalo pred budovou vystúpenie detí z našej školy. Následne si deti prezreli rokovací sál ale aj kanceláriu predsedu parlamentu a ostatné priestory budovy Národnej rady.

2.september patril už všetkým deťom.
Ráno o 9:00 to na školskom dvore len tak vrelo.

Deti si vzorne nastúpili a na úvod sme si vypočuli štátnu hymnu. Otvorenie školského roka sa dialo pod taktovkou riaditeľky Mgr. Kataríny Blechovej. Všetkých srdečne privítala a po krátkom úvode dostal slovo starosta obce Ing. Peter Vrablec: „Práce na prístavbe MŠ, nové zariadenie školskej kuchyne, ale aj generálna oprava a zariadenie dvoch odborných učební v starej budove školy – to boli zmeny, ktoré sa v škole diali počas školských prázdnin.“ informoval nielen žiakov ale aj prítomných rodičov.


Nasledovalo privítanie prvákov a potom sa o slovo prihlásil dážď. Priniesol úľavu po predchádzajúcich horúčavách, ale aj urýchlil začiatok školského roka.

Len pre zaujímavosť uvádzame, že tento rok škola otvára 13 tried školákov, 3 oddelenia školskej družiny a 4 triedy škôlkarov.

V základnej škole narastie počet žiakov na 251 a v škôlke bude 96 detí.

Nuž ako inak, aj tento rok držíme palce našej škole, našim deťom ale aj rodičom. Aby aj školský rok 2019/2020 dopadol podľa našich najlepších očakávaní a predstáv.


FOTOGALÉRIA – Zahájenie školského roka 2019/2020


 

FOTOGALÉRIA – FS Závodzan v NR SR na D.O.D. 2019