Webové sídlo obce Závod!|piatok, 29 marca, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Kultúra » Kino Máj » KINO | Obnovenie premietania v našom kine Máj

KINO | Obnovenie premietania v našom kine Máj 

Klasické kiná na Záhorí skončili premietať v roku 2012. Po tomto roku prestali filmové distribučné spoločnosti distribúciu filmov na 35 mm filmových kópiách. Digitalizácia malých kín bola drahá a neefektívna. Poslednou projekciou v kine Máj Závod bol v októbri 2012 detský film Modrý tiger na 35 mm filmovej kópii.

Naša obec 2x podala na Audiovizuálny fond žiadosť o digitalizáciu kina Máj. Výsledok žiadosti bol vždy negatívny. Preto sa obec sa rozhodla vo vlastnej réžii a svojpomnocne oživiť kino Máj pomocou verejnej projekcie, kedy sa premieta film z DVD/BD alebo aj mp4 nosiča cez projektor.
Prvé obnovené premietanie štartovalo v piatok 12.7.2019 romantickou českou komédiou LOVEnie o 19:30.

Počas leta 2019 sa môžu milovníci filmu na veľkom plátne tešiť ešte na Bohemian Rhapsody a Zrodila sa Hviezda, Ženy v behu, Teroristka, Daddy cool, Besnenie. Nezabudli sme ani na najmenších divákov. Ich premietací čas je nedeľa o 17:00 a v zime o 15:00, ten si zvolili hlasovaním na FB.

 

⇒ Program ⇐

Posledné klasické kamenné kiná skončili premietať v roku 2012 v Brodskom, Holíči (letné), Kútoch, Moravskom Svätom Jáne, Rohožníku, Veľkých Levároch a Závodoch. Z dôvodov finančnej náročnosti prevádzky a dlhodobého poklesu návštevnosti filmových predstavení prestalo fungovať v roku 2017 z digitalizované kino X v Stupave.