Webové sídlo obce Závod!|piatok, 29 marca, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Nezaradené » 1.ročník open-air festivalu FEST ZDRAVO v Jánoch

1.ročník open-air festivalu FEST ZDRAVO v Jánoch 

Občianske združenie 90871.sk v spolupráci s obcou Moravský Svätý Ján pozýva 8. júna všetkých priaznivcov, ktorým aspoň trochu záleží na tom, aby sme zlepšili kvalitu nášho života, na 1.ročník open-air festivalu FEST ZDRAVO v Moravskom Svätom Jáne.

Fest Zdravo
Toto podujatie prináša širokú ponuku workshopov zameraných na zdravý životný štýl, prezentuje ekologickejšiu a bezodpadovú domácnosť. Naučíte sa čítať etikety na výrobkoch, dozviete sa zaujímavé informácie o zdravej strave nielen pre deti, kváskovaní, kompostovaní, nordic walking a tiež ako sa dá pomáhať komunite prostredníctvom dobrovoľníckej práce.

Zdravý životný štýl nie je len správna strava či cvičenie na dosiahnutie dokonalej postavy. V súčasnosti je to oveľa viac. Mnohí z nás si uvedomujú, kam smerujú výdobytky konzumnej spoločnosti a snažia sa byť šetrnejší k životnému prostrediu. Trend zero waste (čiže nulový odpad) je v poslednom čase čoraz rozšírenejší a ľudia začínajú chápať, že produkciu odpadu treba redukovať na minimum. Aj keď zmena nepríde zo dňa na deň, treba sa snažiť aspoň malými krokmi prispieť k tomu, aby sme žili uvedomelo. Je dôležité, aby sme aj deti viedli k separácii odpadu a pochopili tak, aký je jej zmysel.

Súčasťou festivalu bude malé trhovisko s tematickým sortimentom, občerstvením a kvalitnými lokálnymi produktmi.  Pre najmenších je pripravená zóna pre deti a divadielko s enviro-friendly tematikou Na Zemi dobre mi.

Program workshopov
09:00 Kompostovanie (JRK Slovensko)
09:30 Kváskovanie (Betka Majzúnová)
10:00 Úvod do výživy (Čo jedia zdravé deti)
11:00 Ako na zero waste (Zerowasterka)
12:00 Divadlo na Hojdačke – Na Zemi dobre mi
12:45 Čítanie etikiet (Čo jedia zdravé deti)
13:45 Nordic Walking (Miška Horská)
14:15 Zdravá strava (Peter Planieta)
15:15 EkoJany (Maroš Čermák)

Vstup na prednášky a sprievodné akcie je zdarma.

Poslaním tohto festivalu je odovzdať hodnotné informácie, šíriť dobrú myšlienku, pozitívne ovplyvniť vzťah k životnému prostrediu a predstaviť tak ekologickejší spôsob života. Príďte sa inšpirovať ako na to!

 
Autor: Jana Zaicová