Webové sídlo obce Závod!|piatok, 26 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Organizácie, združenia v obci » Info Šport » ŠK Závod – „Prezentovali sme sa nevyrovnanými výkonmi“ hovorí Milan Šišolák

ŠK Závod – „Prezentovali sme sa nevyrovnanými výkonmi“ hovorí Milan Šišolák 

Závod patrí medzi tradičné záhorácke futbalové značky v rámci 4. najvyššej súťaže. Ich neporaziteľnosť na domácom trávniku, ktorou sa mohli popýšiť predovšetkým v predchádzajúcich ligových ročníkoch, sa však po jeseni otriasa v základoch.

Body získané počas domácich vystúpení ich však držia mimo zóny zostupu. Biedne to však vyzerá s ich formou na pôde súperov. Napriek tomu je z tábora Závodu cítiť optimizmus a odhodlanie. O účinkovaní mužstva v prvej polovici sezóny sme sa zhovárali s Milan Šišolákom, členom výkonného výboru ŠK Závod. 


Ako by ste zhodnotili účinkovanie Závodu v jesennej časti súťaže?
 – Prejavila sa nedostatočná kondícia. Prvých 5-6 kôl sme mali tak na 60 minút. V obrane nám chýbala stabilita a v niektorých zápasoch nám chýbal brankár. Pred sezónou sme nemali vysoké ciele, pomýšľali sme na stred tabuľky, no aj kvôli početným zraneniam, keď nám postupne vypadlo 5 hráčov zo základu, sme sa po jesennej časti umiestnili až na 13. mieste.

Ktorý zápas, z pohľadu výkonu i výsledku, možno označiť za najlepší počas prvej polovice ročníka?
 – Napriek tomu, že sme získali len bod za  bezgólovú remízu, tak  herne hodnotíme ako najlepší zápas jesene práve ten  posledný, ktorý sme odohrali doma proti SDM Domino.

Z tých horších by sa zrejme vyberalo, bohužiaľ, ľahšie…
 – Najslabším zápasom, predovšetkým vďaka vysokému počtu inkasovaných gólov, bol  zápas 2.kola a zároveň prvý domáci duel jesene proti Lamaču. (Závod doma prehral 2:8, pozn. autora)

Očakáva vedenie klubu počas zimnej prípravy veľký pohyb v kádri? 
 –
Oproti prvotným informáciám po skončení jesennej časti, teraz môžeme povedať , že veľký pohyb v kádri neočakávame, no sme nútení riešiť  najdôležitejší post, a to post brankára.

Vonku ste získali len chudobné 3 body po troch nerozhodných výsledkoch. Čo stojí za zlou formou na ihriskách súperov?
 – Pri tejto otázke by som nehľadal súvislosť s našimi výkonmi len na ihriskách súperov. Prezentovali sme sa nevyrovnanými výkonmi aj v iných zápasoch. Ako som už naznačil v predchádzajúcich odpovediach, bolo to spôsobené najmä zraneniami a následnou nútenou improvizáciou v zostave  na jednotlivé zápasy.

Doma ste nazbierali drvivú väčšinu všetkých bodov, ale dokázali ste aj výsledkovo vybuchnúť trebárs s Rusovcami alebo Lamačom. Uplynulú sezónu ste boli doma len veľmi ťažko poraziteľní. čo stojí za ústupom z pozícií?
A opäť sa vraciame k toľko omieľaným zraneniam a oklieštenému kádru…

Chceli by ste vyzdvihnúť v rámci ostatných mužstiev tím alebo jednotlivca, ktorý Vás na jeseň svojimi výkonmi zaujal?
 – Najviac nás zaujalo mužstvo MFK Rusovce. 

Koho by ste chceli vyzdvihnúť v rámci vlastného kádra? 
 – Martina Drahoša, ktorý odohral všetky stretnutia. V niektorých zápasoch dokonca zaskakoval na poste brankára a dokázal tak svoju veľkú univerzálnosť.

Čo by ste chceli vyzdvihnúť počas jesennej časti súťaže v súvislosti s mužstvom, fanúšikmi a klubom?
 – V súvislosti s mužstvom treba poďakovať hráčom a trénerovi za snahu a odvedené výkony napriek ťažkostiam, ktoré mužstvo postihlo.
 – Ďalšie poďakovanie patrí našim fanúšikom, ktorí napriek tomu, že sa mužstvu nedarilo ako by sme si všetci predstavovali, navštevovali naše zápasy. Myslíme si, že spomedzi fanúšikov všetkých mužstiev boli práve naši priaznivci, ktorí v najväčšom počte vycestovali aj na zápasy odohraté u súperov.
 – Samozrejme netreba zabudnúť aj na úspešné účinkovanie našich troch mládežníckych mužstiev.

S akým cieľom vstúpi Závod do jarnej časti súťaže?
 – S cieľom vrátiť sa na pozície z minulého ročníka a umiestniť sa tak aspoň v strede tabuľky.


Zdroj: NaZáhorí.sk –  Dávid Malík