Webové sídlo obce Závod!|štvrtok, 25 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Obecný úrad » Kultúrne a spoločenské aktivity » Hody sú za nami, leto skončilo …

Hody sú za nami, leto skončilo … 

 boli tento rok náročnejšie a slávnostnejšie...

Už v piatok sa rozozneli dedinou kolotoče a z KD sa ozývalo veselie a krik. Zábavu mali futbalisti a do tanca im hrali Bečkovi chlapci.

Sobota zase okrem futbalu priniesla aj ďalší kultúrny zážitok. Farský úrad v spolupráci s obcou Závod pripravili spoločenský večer na tému 120. výročia posviacky nášho farského kostola. Historické fotografie, odborný výklad a živá hudba k tomu, potešili všetkých zúčastnených.

V nedeľu futbalisti bojovali o body. Majstrovský zápas A – čka s Limbachom bol „nervák“ do poslednej minúty. A to doslovne. Víťazný gól domácich padol až v 89 minúte druhého polčasu. (Závod : Limbach, 1:0).

No a v pondelok sa hral už tradičný hodový  futbalový turnaj o pohár starostu obce. Tento rok sa prihlásili 4 mužstvá, ktoré bojovali  v našej obci o mimoriadne prestížny pohár. Na prvý pohľad možno jednoduché súboje sa ku sklonku dňa pretransformovali do urputného finálového boja medzi Benátkami a Noťasmi. Tento rok po dlhej dobe získali pohár Noťasi, čo následne aj patrične oslávili.

Ďakujeme všetkým zúčastneným – a to nielen hráčom, ale aj organizátorom či už hodovej zábavy, alebo slávnostného večera a dôstojnej slávnostnej svätej omše.
Tak isto občanom, ktorí sa pričinili o upratanie obce a pomohli umocniť jej slávnostnú atmosféru.
Vďaka Vám všetkým sme mali aj tento rok hody ako sa patrí …


Hodový víkend v obraze 
SOBOTA 
NEDEĽA
PONDELOK