Webové sídlo obce Závod!|štvrtok, 18 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Obecný úrad » Kultúrne a spoločenské aktivity » Z koncertu víťazov držiteľov ocenenia Grand Prix v Závode (17.07.16)

Z koncertu víťazov držiteľov ocenenia Grand Prix v Závode (17.07.16) 

VIVA MUSICA ZÁVOD1V nedeľu 17. júla o 16:00 Závod privítal  v Kostole sv. Michala archanjela najlepších mladých slovenských hudobníkov. Vystúpili tu víťazi súťaže slovenských konzervatórií, držitelia ocenenia Grand Prix, pod záštitou festivalu Viva Musica! v Bratislave. Tento festival je najväčší letný medzinárodný hudobný festival v Bratislave, ktorý vznikol v roku 2005 a od 1. ročníka ponúka ľuďom to najlepšie z klasickej hudby formou príťažlivou pre všetkých.

VIVA MUSICA ZÁVOD2Držitelia ocenení Grand Prix odohrali svoj 2. koncert, zo série v rámci svojho letného turné po Bratislavskom kraji, v Závode.
O tom, že bol úspešný sme sa presvedčili na vlastné oči a uši. Hudobné nástroje ako napr. lesný roh, vibrafón, xylofón či saxofón zazneli v podaní hudobníkov z celého Slovenska. Vypočuli sme si diela svetových majstrov z 18., 19. či 20.storočia. To, že Závod sa dostal na zoznam tejto úžasnej koncertnej série, ocenili občania aj skutočne bohatou účasťou. Touto cestou chceme poďakovať aj miestnemu správcovi farnosti Petrovi Kudláčovi, za možnosť koncertovať v miestnom chráme. Jeho skvelé akustické vlastnosti zabezpečili plnohodnotný zážitok z koncertu. Ak ste ho nestihli, tak máme aspoň krátke video z koncertu.