Webové sídlo obce Závod!|piatok, 26 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Vianočný čas…

Vianočný čas… 

Vianoce okolo nás prebehli ako rozbehnutý vlak. Očakávané sviatky lásky a pokoja. Doľahnú na každého. Práve preto, že sa nedajú prehliadnuť, nedajú sa ani obísť. Či ste veriaci, alebo nie, valia sa odvšadiaľ. Môžeme si vybrať. A to nás robí slobodnými. Môžeme si vybrať a dokonca ich využiť. Môžu nám totiž veľa dať. Ponúkajú nám celé priehrštia toho najlepšieho čím človek človeka môže obdariť, no môžete obdariť aj samých seba. Žiadny iný sviatok nemá takú moc, akú sme prisúdili Vianociam.

IMGP3133 1

S Vianocami je už dlhodobo spojená aj charita. Niekoho obdarovať nielen z kruhu najbližších. Nezištne podporiť dobrú myšlienku a zapojiť sa.

Naše deti sa už po 21 krát zapojili do veľkého vianočného projektu Dobrá novina. Je to kolednícka akcia eRka – Hnutia kresťanských spoločenstiev detí, spojená so zbierkou pre projekty rozvojovej spolupráce v afrických krajinách a zároveň program rozvojového vzdelávania počas celého roka. Koledníkov už druhý rok pripravuje a vedie Zuzka Trajlinková. Do svojich domácností ich na Štedrý deň pozvalo až 90 rodín. Spolu vykoledovali 1199,13- Eur. Tieto pôjdu ako aj každý rok na podporu už vopred vybraných projektov o ktorých sa môžete viac dozvedieť na http://www.dobranovina.sk/.

Všetkým , ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili, patrí úprimná vďaka. Aj takýmito aktivitami robíme náš svet lepším. A to chceme. Chceme aby ľudia nemuseli utekať zo svojich domovov. Prispievame k tomu aj takto.