Webové sídlo obce Závod!|piatok, 19 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » Na futbalovom štadióne panuje stavebný ruch…

Na futbalovom štadióne panuje stavebný ruch… 

Už dlhšiu dobu sa v obci hovorí o potrebe väčšieho športového vyžitia pre mládež, ale aj dospelých. Nie je jednoduché uspokojiť každého, ale po zvážení reálnych možností obce sme sa rozhodli začať ihriskami.

IHRISKOOkrem hlavného ihriska na futbalovom štadióne, ktoré slúži hlavne Športovému klubu v Závode, sa pre širokú verejnosť ponúka veľké tréningové futbalové ihrisko, pieskové ihrisko na školskom dvore a dve multifunkčné ihriská. Jedno za obecným úradom a druhé taktiež na školskom dvore. Tomuto už čoskoro pribudnú aj futbalové brány, ktoré zatiaľ chýbajú.

Stavanie posilnovne výkopyZa tých pár rokov sa teda možnosti znásobili. Koncepcia rozvoja počíta aj s vybudovaním posilňovne na futbalovom štadióne. Ide o aktivitu financovanú najmä z rozpočtu obce, no nezaobíde sa bez podpory sponzorov. 

 

Stavanie posilnovne základy 1Tak ako sa hasiči pričinili o vybudovanie prístavby hasičskej zbrojnice, futbalisti taktiež nezaostávajú. Okrem novo vybudovaného zavlažovacieho systému plne hradeného zo zdrojov ŠK Závod sa športovci spolupodieľajú aj na výstavbe posilňovne.

Tento rok by sme stavbu chceli dostať aspoň pod strechu. Zatiaľ sme rozbehli práce okolo základov, no už čoskoro sa stavba začne rysovať. Verím, že všetci, ktorým na rozvoji obce záleží a môžu pomôcť, tak pomôžu.Stavanie posilnovne betonovanie Stavanie posilnovne základy 2

V mnohých obciach, ktoré nás predbehli, zaúradovali podnikatelia. Veľa športovísk je totiž v súkromných rukách. Obec Závod však celú zodpovednosť za šport nesie na vlastných ramenách. Robí tak preto, aby aj naše deti nezostali bez tejto možnosti, vieme však, že nejde o ideálne riešenie. To chápeme všetci. Vaša podpora, ktorá je veľká, potvrdzuje aj fakt, že problém vnímate rovnako a v tomto momente daný stav inak riešiť nejde. Verím, že sa nám bude dariť ako doposiaľ a aby sme vás povzbudili, zverejňujeme aj zopár záberov z prebiehajúcej výstavby.

Vrátim sa ešte k projektu posilňovne – Nadácia SPP Bratislava Zmluvou o poskytnutí finančného príspevku č. NAFTA/33/2015 zo dňa 9.7.2015 poskytla našej obci finančný príspevok, účelovo viazaný na tento projekt. Vďaka nemu plánujeme vybudovať do konca novembra 201 základovú dosku. Dovoľujem si touto cestou poďakovať Nadácii SPP za finančné prostriedky, ktoré pomôžu k vybudovaniu tohto diela.