Webové sídlo obce Závod!|utorok, 23 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Obecný úrad » V Závode budeme dražiť máju

V Závode budeme dražiť máju 

Keďže tento rok pripadol 1.máj na stredu, máju sme stavali trochu netradične už v sobotu 27.apríla. Napriek tomu sa akcia vydarila. Počasie prialo, naši hasiči sa pochlapili a v presne avizovaný čas o 16-tej hodine sa začalo stavať.

Dav ľudí z bezpečnej vzdialenosti sledoval, deti hltali každý okamih a muzikanti sa zľahka pripravovali. O chvíľu už zvuk sirény hlásil, že mája stojí. Krásna a majestátna ako aj každý rok. Najkrajšia na širokom okolí. Závodský chlapci hrali a hasiči ponúkli občerstvenie. Všetko v duchu tej správnej májovej veselice.

Pochlapili sa aj naši dôchodci a sľúbená májka pred Kultúrnym domom zažiarila taktiež. A do tretice môžeme májku vidieť aj pred Casínom na železničnej stanici.

Čo bude ale iné ako každý rok? Nuž tento rok sme sa rozhodli, že máju na konci  jej kraľovania predáme. Táto tradícia u nás síce neznáma, nie je ale nič nové . V tomto duchu sa skladanie máje uskutočňuje v mnohých obciach a nie je dôvod prečo to teda neskúsiť aj u nás. Zahrá nám opäť hudba a za zvuku poľníc začneme s dražbou. Šťastný víťaz dostane máju aj s odvozom a hasiči si prilepšia. Celá táto akcia sa uskutoční v nedeľu 2.júna o 16-tej hodine. Licitácia sa začne navečer, a víťaz bude okrem tanečného sóla poctený aj pamätným listom od našich hasičov.