Webové sídlo obce Závod!|streda, 24 apríla, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Aktuálne správy » POZOR ! Od 1.7.2023 má Zberný dvor nové pravidlá pre zelený odpad

POZOR ! Od 1.7.2023 má Zberný dvor nové pravidlá pre zelený odpad 

Od pondelka 12.2.2018 platia nové pravidlá pre ukladanie zeleného odpadu na zbernom dvore. Po novom sa zelený odpad skládkuje v priestore za zberným dvorom.

Od 1.7.2023 je zelený BIOODPAD prístupný len v dňoch a v čase kedy je otvorený Zberný dvor odpadov. Prístup je cez hlavnú bránu Zberného dvora.

Žiadame občanov, aby rešpektovali pravidlá separovaného odpadu a zelený odpad nemiešali s komunálnym a stavebným. V konečnom dôsledku za takúto bezohľadnosť doplatíme všetci, nakoľko zmiešaný odpad sa musí zaradiť do komunálneho odpadu, ktorého odvoz obec stojí ročne nie malé financie. Preto žiadame každého, kto sa s takýmto porušovaním pravidiel stretne, aby rázne zakročil v mene nás všetkých.

 


Zberný dvor je vybavený kamerovým systémom so záznamom.

  • Je zakázané ukladať odpad mimo priestoru Zberného dvora alebo pred bránu. Všetok odpad by mal byť riadne vytriedený a uložený v nádobách alebo označených miestach v rámci dvora.
  • Upozorňujeme, že monitorovanie cez kamerový systém slúži na zabezpečenie bezpečnosti a dodržiavanie pravidiel. Nepovolené ukladanie odpadu mimo určeného miesta môže mať za následok sankcie a opatrenia.