Webové sídlo obce Závod!|piatok, 29 marca, 2024
PRÁVE STE TU: Home » Pozvánky na spoločenské akcie » Kultúrne leto v Centrál parku 1.časť – DH KRÁSINKA

Kultúrne leto v Centrál parku 1.časť – DH KRÁSINKA 

Obec Závod a DHZ Závod
srdečne pozývajú širokú verejnosť na pokračovanie Kultúrneho Leta – „Poďte s nami hodovať, spievať si a tancovať“
dňa 23.07.2016 od 16:00 do 22:00 v Centrál Parku pri Hasični kde Vám
spríjemní
odpoludnie

logo DH Krasinka

DH KRASINKA

Len nedávno, v roku 2010, vznikla myšlienka založiť v Dolnej Súči novú kapelu. Pri jej zrode stáli muzikanti, speváci a hlavne dobrí kamaráti Karol Bariš, Jozef Čechovský, Michal Čechovský, Michal Borot, Gabika a Monika Michálikové. Odhodlanie k jej realizácii prišlo až začiatkom jari tohto roku, pričom hlavnými inciátormi boli Karol Bariš a Jozef Čechovský. Medzi prvými boli oslovení muzikanti z Dolnej Súče, najmä odchovanci Mládežníckej dychovej hudby Vladimíra Vavra a Cypriána Vaska. Ďalších členov kapela doplnila muzikantmi z okolia, vďaka priateľským vzťahom a spoločnému nadšeniu. Takto vznikla dychová hudba s plným obsadením a kompletným spevom.

Zaujímavý bol výber názvu, ktorý prešiel mnohými zmenami, pričom koncové rozhodnutie padlo na pomenovanie Dychová hudba Krásinka z Dolnej Súče. Nová kapela sa tak rozhodla oživiť pomerne známe meno, čím chcela nadviazať na niekdajšiu kapelu, ktorá v Dolnej Súči pôsobila od roku 1975 a tak spojiť tradíciu a nový začiatok do názvu, pod ktorým si každý ihneď predstaví Dolnú Súču.

Vtedajšia Krásinka vznikla z Mládežníckej dychovej hudby prijatím názvu od dychovej sedmičky. Mládežnícka dychová hudba vznikla v roku 1971 a k premenovaniu na Krásinka došlo o štyri roky neskôr, v roku 1975. Kapelníkom bol Michal Maradík ml.. Kapela úspešne účinkovala 15 rokov, po ktorých zanikla.

Vo vedení novej, súčasnej Krásinky je kapelník Karol Bariš. Sólisti speváckej sekcie sú Monika Micháliková, Gabriela Borotová, Karol Bariš a Michal Čechovský.